Τώρα είναι "εθνικιστές" αύριο θα είναι σοσιαληστές και μεθαύριο κομμουνιστές

Του Σταύρου Μαρίνη
Όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι που δούλευαν παλιότερα στην τηλεόραση άρχισαν να το παίζουν υπερπατριώτες στο διαδίκτυο. Το γεγονός εκτός από γραφικό(γιατί τόσα χρόνια οι ίδιοι μας έπρηζαν με την ελληνοτουρκική φιλία)
καταντάει και αηδιαστικό. Ιδίως για όποιον γνωρίζει ότι οι ευκαιριακοί αυτοί "εθνικιστές" πριν λίγα χρόνια σε αποκαλούσαν φασίστα αμέσως μόλις εναντιωνόσουν στο σύστημα το οποίο πιστά υπηρετούσαν. Είναι μάλιστα για μένα ιδιαίτερα απεχθές να θυμάμαι την αντιμετώσπιση που είχαμε όσοι (ελάχιστοι τότε) είχαμε το θάρρος να δηλώνουμε εθνικιστές. Οι καιροί άλλαξαν και βλέποντας τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο σκέφτομαι πολλές φορές ότι ίσως μια μέρα τους δω και στο κοινοβούλιο ακόμα και με κόμματα όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Βέβαια τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν δείχνουν να μην θυμούνται αλλά υπάρχουν και πολλά στελέχη της που δεν γνωρίζουν γιατί πριν δέκα χρόνια πήγαιναν ακόμα σχολείο. Προσωπικά ότι διαφωνίες έχω με το κόμμα της Χρυσής Αυγής τις έχω εκφράσει δημόσια και αυτό θα κάνω πάντα. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε όταν έχεις δηλώσει ευθύς εξ' αρχής τις ιδεολογικές σου καταβολές να ανέχεσαι να μπάινεις στο ίδιο τσουβάλι με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει να είσαι εθνικιστής. Γιατί βέβαια και παρόλλο που τελευταία διαβάζω κάτι απίστευτες ανακοινώσεις οι εθνικιστές έχουν επικοινωνία με τους ομολόγους τους των άλλων κρατών. Διαφορές βέβαια υπάρχουν και αυτή την διαφορετικότητα είναι που πρώτος αναδεικνύει ένας εθνικιστής που σέβεται τα ΠΙΣΤΕΥΩ του. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι εθνικιστής και να μην σέβεσαι την ιστορία και τον πολιτισμό των άλλων εθνών. Γίνε καλύτερα διεθνιστής ισοπέδωσε τα πάντα και άσε μας και εμάς τους ρομαντικούς να έχουμε να δηλώσουμε κάτι που δεν βρωμίζεις με τις δηλώσεις και κυρίως με τις ενέργειές σου. Τι να πω σε λίγο θα μας παρουσιάσουν ως εθνικιστές τον Σόρος , τον Τσε Γκεβάρα, τον Στάλιν και επειδή το ακούω τώρα τελευταία και γελάω τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο!!! Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι για να είσαι εθνικιστής πρέπει απαραιτήτος να μην σκέφτεσαι και να θέλεις να μπεις σε γύψο!!! Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι χιλιάδες έλληνες μπορούν πανεύκολα να αλλάζουν κόμματα και ιδεολογίες ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα. Γιατί πως να δεχθώ ότι κριτήριο για να είναι κάποιος εθνικιστής είναι επειδή η ΧΟΥΝΤΑ του έδωσε μια άδεια ΤΑΧΙ ή ότι του χάρισε το δάνειο που είχε στην τράπεζα; Δεν κατηγορώ την μικρότητα κανενός αλλά με ενοχλεί αφάνταστα όταν αυτή του την μικρότητα και την ιδιοτέλεια την βαπτίζει ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Τελικά στις μέρες μας το πιο σημαντικό (σας το έχω ξαναγράψει) είναι να παραμείνεις άνθρωπος παρά να δηλώνεις ότι είσαι οπαδός οποιασδήποτε ιδεολογίας. Εάν καταφέρουμε και χάσουμε την ανθρωπιά μας όποια ιδεολογία και εάν καπηλευτούμε δεν θα προσφέρουμε τίποτα στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς δεν μας νοιάζει ο πόνος του δίπλα μας και ατυχώς για μένα μου είναι δύσκολο να ζω σε έναν τέτοιο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...