Νίκος Νικολόπουλος: «Υπάρχουν θεσμοί και άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι στην θύελλα που πλήττει τον τόπο μας»

Με αφορμή δικαστική απόφαση για εργαζόμενους σε προγράμματα stage, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε: «Έχω πει ότι υπάρχουν θεσμοί και άνθρωποι που στέκονται όρθιοι απέναντι στην θύελλα που πλήττει τον τόπο μας. Το επαναλαμβάνω και σήμερα, που ένα νέο φως ελπίδας άναψε από την αίθουσα του Πρωτοδικείου Πατρών, για τους stagiers του ΠΓΝΠ.

Η δικαστική απόφαση, τους αναγνωρίζει ως εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ανοίγοντας τον δρόμο της δικαίωσης και διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων τους. Εκλαμβάνω την δικαστική απόφαση ως μια μεγάλη νίκη αυτών των παιδιών, που δεν κάμφθηκαν από πιέσεις ή και υποσχέσεις. Ως μία νίκη της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών.

Ως μία νίκη απέναντι στην πρώτη μνημονιακή καταιγίδα, την πολιτική και κοινωνική μισαλλοδοξία των προσφάτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου. Και δηλώνω βέβαιος πως είναι μόνο η αρχή.



Θα έρθουν και άλλες πολλές νίκες εις βάρος των άδικων και επαχθών μέτρων που έχουν ληφθεί εις βάρος του λαού μας, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί όταν ένας λαός θέλει να ζήσει, θα ζήσει! Όταν ένας λαός θέλει να νικήσει, θα νικήσει! Και τίποτα δεν θα τον εμποδίσει…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...