Ο ζωντανός που μένει σ'ένα τάφο (ΦΩΤΟ)

http://egionews.blogspot.gr/2013/02/blog-post_506.html
Ο Μπρατισλάβ Στογιάνοβιτς είναι ένας ακόμα άστεγος άντρας στην Σερβία.
Ο 43χρονος εργαζόταν πάντα ως εργάτης σε οικοδομές, όμως ποτέ δεν μπορούσε να βρει μόνιμη δουλειά.
Χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ζει σε ένα δικό του σπίτι επέλεγε να μένει σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Εκεί όμως, όπως.,... και οι περισσότεροι άστεγοι άνθρωποι, έπεφτε θύμα ληστειών έστω και αυτών των ελάχιστων που είχε. Έτσι αποφάσισε να μετακομισει κάπου που κάνεις δεν θα μπορούσε να τον ενοχλήσει, ούτε καν η αστυνομία.


Ο Μπρατισλάβ εδώ και 15 χρόνια ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο της πόλης Νις και το κρεβάτι του είναι ένας άδειος, ανοιχτός τάφος.
Ο Μπρατισλάβ λέει ότι η ιδέα να μείνει στο νεκροταφείο του ήρθε καθώς συχνά μάζευε κεριά από τα νεκροταφεία για να χρησιμοποιήσει στα σπίτια, όπου ζούσε. Κάποια στιγμή βρήκε το συγκεκριμένο, στο οποίο είχε να γίνει ταφή εδώ και τρεις δεκαετίες.
«Την πρώτη μέρα κοιμήθηκα έξω στο χώμα, αλλά έκανε πολύ κρύο. Έτσι, αποφάσισα να μπω σε ένα ταφό που ήταν άδειος και ανοιχτός».
«Στην αρχή φοβόμουν, όμως τώρα το έχω συνηθίσει. Νομίζω ότι πια φοβάμαι περισσότερο τους ζωντανούς από τους πεθαμένους», λέει.


Ωστόσο, πριν βγει από τον τάφο πάντα κοιτάει αν υπάρχει κανείς γύρω, γιατί φοβάται ότι θα τον κατατρομάξει αν βγει ξαφνικά από κει κάτω!


Ο Στογιάνοβιτς συνεχίζει να ψάχνει κεριά στα νεκροταφεία, αλλά παραπονιέται ότι οι άνθρωποι πια δεν επισκέπτονται τόσο συχνά τους νεκρούς τους και τα κεριά έχουν γίνει δυσεύρετα.
Μάλιστα, κάλεσε τον δημοσιογράφο του Reuters, Μάρκο Τζούρικα, που του πήρε τη συνέντευξη να κατέβει μαζί του στο «σπίτι» του, αν δεν φοβόταν.


Οι δυο τους μπήκαν από μια στενή τρύπα και κατέληξαν σε έναν τσιμεντένιο χώρο, μικρότερο από δυο τετραγωνικά μέτρα και κοντύτερο από ένα μέτρο. Το κρεβάτι του Στογιάνοβιτς ήταν φτιαγμένο από χαλάκια.
Η μητέρα του, την οποία έχει έξι χρόνια να την δει, τον εγκατέλειψε όταν ήταν παιδί και έχει τώρα τη δική της οικογένεια. Ο πατέρας του πέθανε πριν τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος λέει ότι είναι μοναχικός τύπος.


«Είχα μια κοπέλα, άστεγη κι αυτή, αλλά τώρα έφυγε». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά «πού πήγε» αυτός απαντά: «Πέθανε, αλλά είναι πιο ωραίο να λες ότι 'έφυγε'».


Ο Στογιάνοβιτς δεν ζητιανεύει και είναι περήφανος γι' αυτό. Ό,τι χρειάζεται το βρίσκει στα σκουπίδια στις εξορμήσεις του στην πόλη. Μάλιστα, λέει ότι ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή γιατί υπάρχουν πολλές γιορτές αγίων και οι Σέρβοι πετούν πολλά φαγώσιμα απο τις γιορτές που κάνουν.(aek365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...