Αυτοκτόνησε σωματοφύλακας του Ομπάμα

Πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα σωματοφύλακα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυτοκτόνησε, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα σχετικά με φερόμενη ερωτική σχέση του αλλοδαπή.

Σύμφωνα με το CNN, ο αυτόχειρας ονομαζόταν Ραφαέλ Πριέτο, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, ενώ είχε διαταχθεί έρευνα, καθώς δεν είχε αναφέρει στην υπηρεσία του, όπως υποχρεούτο, ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μία Μεξικανή.

Σημειώνεται ότι οι πράκτορες υποχρεούνται να αναφέρουν όλες τις σχέσεις τους στην υπηρεσία τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έχει υπάρξει καμία παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, αν και ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο CNN ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι συνέβη κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Πριέτο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι για τον Πριέτο δεν γίνεται έρευνα από το Γραφείο της Μυστικής Υπηρεσίας για την Επαγγελματική Ευθύνη, αλλά μάλλον εμπλέκεται σε μια «διοικητική διαδικασία».

Είχε εργαστεί για την υπηρεσία επί 20 χρόνια. Ο θάνατός του ερευνάται από την αστυνομία στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...