Ερωτήματα για την πώληση της Δωδώνη

  «Η Δωδώνη σε ξένα χέρια»

- Δεν χρειάζεται να έχει κάνει κάποιος χρηματοοικονομικά και Financial Engineering για να καταλάβει .. Η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη Δωδώνη Α.Ε. Α.Β.Γ.Η. προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την ξένη επενδυτική εταιρία Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την ελληνική εταιρία Simos Food Group, τον διανομέα της Δωδώνη.

Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20,851 εκατ. ευρώ.

Σε όσους διερωτώνται γιατί πωλήθηκε μια κερδοφόρος βιομηχανία, κύκλοι της νέας Τράπεζας Πειραιώς, υπενθυμίζουν το γεγονός ότι η Αγροτική Τράπεζα τέθηκε υπο ειδική εκκαθάριση.

Επεισόδια και μηνύσεις

Ανοικτοί ενώπιον της Δικαιοσύνης, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οι… λογαριασμοί μεταξύ του Κώστα Ιωακειμίδη, διευθυντή της Strategic Initiative (S.I.) και των Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, επικεφαλής της ΕΑΣ Ιωαννίνων και Μιχάλη Τζίμα, προέδρου των κτηνοτρόφων Ηπείρου, οι οποίοι αλληλομηνύθηκαν μετά τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα Γιάννενα, με φόντο τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Λέτε να δούμε σε δυό τρία χρόνια η περιοχή της Ηπείρου να γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη;

Λέτε στο Νομό Ιωαννίνων, να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης μεταναστών;

Η Δωδώνη πουλήθηκε σε μια εταιρία που της χρωστούσε 11 εκατομμυρια ευρω; .Αυτά θα τα πάρει η θάλασσα;

Με αυτό το κριτήριο η προσφορά του Βίκου ήταν πιο συμφέρουσα;

Υπήρχε «φόρμα» για την αξιολόγηση πριν την κατάθεση των προσφορών , αλλά ο «αξιολογητής» αφού είδε τις προσφορές έκανε την αξιολόγηση κατα το δοκούν;

Οι καταγγελίες των συνεταιριστών Ιωαννίνων εξετάστηκαν με τη δέουσα σοβαρότητα από τη δικαιοσύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...