Σφίγγει ο κλοιός για Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου


Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ», η οποία παρεδόθη με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και
Σπύρο ΜουζακίτηΜε μια λακωνική αναφορά σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν τη δικογραφία από την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων, με σκοπό η Βουλή να ερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Εν τω μεταξύ, τον αναδρομικό έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη, ζήτησε η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».
Η ύπαρξή τους στη λίστα γνωστοποιήθηκε με επιστολή του κ. Πεπόνη προς την Επιτροπή, στην οποία επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμά της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από τον νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο».«Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει» συμπληρώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...