Ο πρώτος gay γάμος στους X-Men


Ο πρώτος gay σουπερ-ήρωας όχι απλώς είναι πραγματικότητα (ξεκόλλα, get over it), αλλά παντρεύεται κιόλας! Με τις ευλογίες της Marvel που αποφάσισε να ακολουθήσει το πνεύμα Obama και να νοικοκυρέψει τον πρώτο της ανοιχτά ομοφυλόφιλο ήρωα από τη σειρά X-Men, τον Jean-Paul Beaubier ή Northstar.

Στο καινούργιο τεύχος του Astonishing X-Men που κυκλοφόρησε σήμερα, 23/5, ο Northstar κάνει πρόταση γάμου στον φίλο του (μακροχρόνιος έρωτας) Kyle Jinadu. Ο αριθμός του τεύχους είναι το Νο.50 (σιγουράκι συλλεκτικό), για όσους ενδιαφέρεσθε.

Η Μάρτζορι Λιού που έγραψε το στόρι (σε artwork του Μάικ Πέρκινς) δήλωσε ότι είναι «μία ιστορία που αφορά όλους, μία δυνατή αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και ενάντια σε όλα τα εμπόδια». Κλασικό X-Men θεματάκι, δηλαδή. Και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, όταν λέει ότι «είναι μία συναρπαστική ιστορία που ξεκινάει με έναν γάμο και συνεχίζει με τρόπο που ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε.»

Η Marvel δηλώνει ότι η ιστορία δεν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την πρόσφατη υποστήριξη του Προέδρου Obama προς τους gay γάμους αλλά είναι κάτι που είχε σχεδιαστεί εδώ και ένα χρόνο, μια και στα κόμικς της, πάντα προσπαθεί να βλέπει τους χαρακτήρες και τον κόσμο «έξω από το παράθυρο», με μία άλλη ματιά. Αυτό θα το δούμε λοιπόν.

• Schedule: Ο γάμος θα γίνει το επόμενο μήνα.

• Μαύρες σκέψεις: Θα είναι ευτυχισμένοι; Θα χαλάσει την όμορφη τελετή κάποιος σούπερ-σκατόψυχος εχθρός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...