Ο Λέτο και οι... ΑΛΛΟΙ!

Από Νικόλας Βασιλαράς

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον Λέτο που μπορεί να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, αλλά δίπλα του έχει εξίσου σπουδαίους ποδοσφαιριστές που συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο!

Καταρχήν, ας δεχτούμε πως δεν είναι εντελώς παράλογο που ο Λέτο «κλέβει» τη δόξα στα πρωτοσέλιδα και γενικότερα στους μεγάλους τίτλους των ΜΜΕ. Κακά τα ψέματα είναι μια περίπτωση που «πουλάει» τρελά, τον πήρες και από τον Ολυμπιακό και κλαίνε με μαύρο δάκρυ στον Πειραιά, ε δεν γίνεται να μην προβληθεί περισσότερο από κάθε άλλον. Και είναι φυσικά και ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ!

Δεν είναι όμως και η μόνη αλήθεια. Ή αν θέλετε καλύτερα, δεν είναι μονάχα αυτός το μυστικό για την απογείωση του φετινού Παναθηναϊκού. Και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που μόλις στις 28 Ιουλίου έγραφε στη στήλη του στο LEOFOROS μετά το ματς με την Οντένσε πως «κέρδισε χρόνο, βρίσκει ΗΓΕΤΗ», αναφερόμενος στον Αργεντινό. Ειδικότερα από τη στιγμή που μετά τη διακοπή ο Φερέιρα άλλαξε σύστημα και τον πήρε από τα άκρα, ο Λέτο κάνει παπάδες. Είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, έχει σίγουρα και τρομερή ρέντα γιατί ό,τι πάει μέσα γράφει και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το ευτύχημα όμως για τον Παναθηναϊκό είναι ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά μέσα στην ομάδα που δίνουν όσα δίνει ο Αργεντινός κι ας μη φαίνονται τόσο. Τι να πει κανείς για τον Ζέκα δηλαδή; Αυτό το παλικαράκι που μόλις είχε έρθει στην Αθήνα στο αεροδρόμιο τα έχασε επειδή είδε μπροστά του κάμερες. Ε, τώρα τα έχουμε χάσει εμείς μαζί του με αυτά που βλέπουμε και με το τσαγανό που έχει. Όπως και με τον Κουίνσι, ο οποίος είναι στιγμές που σου δίνει την εντύπωση ότι βαριέται μέσα στο τερέν και μόλις παίρνει την μπάλα ζωγραφίζει όπως ο σκιέρ στο χιόνι, μοιράζοντας σακούλες στους αντίπαλους αμυντικούς.

Τι να πει κανείς για τον Σιμάο που σταμάτησε να τρώει junk food και να ξενυχτάει, έχασε τα κιλάκια του και τρώει πια μόνο... ανθρώπους; Τι να πεις για την παιχτούρα που λέγεται Κατσουράνης, που αντί να μας απασχολεί αν κολλάει το ένα γκολ μετά το άλλο και οι τελικές που μοιράζει, κάποιοι τρώγονται με το αν καπνίζει και κανένα τσιγαράκι παραπάνω λες και τους έκανε ποτέ... τράκα; Μέχρι και ο Μαρίνος πέρασε στην κανονική του θέση και είναι απόλυτα ανταγωνιστικός ως προς το υπόλοιπο σύνολο. Όπως και... ΟΛΟΙ. Γιατί είπαμε ότι ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα αυτή τη στιγμή είναι ο ορισμός της λέξης ΟΜΑΔΑ και εκεί είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Και να σας πω και κάτι άλλο; Αυτά τα «έφυγε ο Σισέ και η ομάδα παίζει πιο ελεύθερα» τα ακούω βερεσέ. Παπάδες θα έκανε ο Παναθηναϊκός και με τον Τζιμπρίλαρο μέσα. Τι θα πει δηλαδή, ήταν εγωιστής και τα ήθελε όλα για πάρτη του; Ο Λέτο δηλαδή ήταν μήπως πιο ομαδικός; Όπως τον έβαλε ο Φερέιρα στα καλούπια ΑΥΤΗΣ της ομάδας, κάτι τέτοιο θα κατάφερνε και με τον Σισέ και ο Παναθηναϊκός θα πέταγε φωτιές. Έτσι το βλέπω, άσχετα αν σαφή απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να μας δώσει μονάχα ο ιστορικός του μέλλοντος και όλοι οι υπόλοιποι κάνουμε απλώς υποθέσεις.


ΥΓ. Α, και για να μην το ξεχάσω. Μετά το Gazzetta, το Leoforos, τον Βασιλαρά και 5-6 ακόμη άλλους, «εχθρός» του Παναθηναϊκού είναι ΚΑΙ ο Κατσουράνης. Μπορεί ο «Κατσούρ» να διαβάζει καθημερινά όλες τις αθλητικές εφημερίδες, από τη δήλωσή του όμως φάνηκε ότι ούτε κι αυτός έχει πειστεί. Λες και... απαγορεύεται στην τελική να διαφωνεί κάποιος με αυτό το στόρι, από τη στιγμή που ακούγονται πράγματα που βιάζουν τη λογική. «Για να λέμε και την αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι να ασχοληθούμε», είπε ο άνθρωπος όταν ρωτήθηκε για το θέμα του πρίγκιπα. Στην πύρα και ο Κωστάκης, στην πυρά. Να μη μείνει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...