Αναχαιτίστηκε ιρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο από τις τουρκικές αρχές


Ένα ιρανικό αεροπλάνο μεταφοράς φορτίου που κατευθυνόταν από το Ιράν στη Συρία αναχαιτίστηκε από τις τουρκικές αρχές για έλεγχο του φορτίου του στο Ντιγιάρμπακιρ, προτού του επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτζούκ Ουνάλ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι οι αρχές επέτρεψαν στο αεροσκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του διότι "δεν παρατηρήθηκε καμία κατάσταση πέρα από το κανονικό".
"Επρόκειτο για έλεγχο ρουτίνας", πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος, που έφυγε από την Τεχεράνη χθες Τρίτη με προορισμό το Αλέπο της Συρίας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ έπειτα από αίτημα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, με την υποψία ότι μετέφερε παράνομο φορτίο, στρατιωτικό ή πυρηνικό, σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας.
Έπειτα από έρευνες ωρών στη διάρκεια των οποίων δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ντιγιάρκμπακιρ στις 16:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Εξάλλου χθες Τρίτη είχε εντοπιστεί στη Μεσόγειο από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ένα πλοίο που μετέφερε, σύμφωνα με το Ισραήλ, πενήντα τόνους όπλα από το Ιράν στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...