Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές λένε "όχι" στα μέτρα λιτότητας

Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές λένε "όχι" στα μέτρα λιτότητας
Χιλιάδες Βρετανοί από όλη της χώρα έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Λονδίνου, για να πάρουν μέρος σε διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων περικοπών.

Η πορεία διοργανώνεται από το Κογκρέσο των Εργατικών Συνδικάτων και εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση στη χώρα εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες, και η μεγαλύτερη πορεία γενικότερα μετά τη διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003. Η συμμετοχή ενδέχεται να φτάσει ως και τα 100.000 άτομα, τα οποία θα φρουρούνται από 4.500 αστυνομικούς.
Στην πορεία θα συμμετάσχουν, εκτός από τα μέλη των εργατικών συνδικάτων, φοιτητές που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διδάκτρων, συνταξιούχοι και διάφορες άλλες ομάδες πολιτών και ακτιβιστών, καθώς και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.
Η πορεία θα περάσει μπροστά από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τα κυβερνητικά κτίρια του Γουάιτχολ για να καταλήξει το απόγευμα σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χάιντ Παρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...