Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστίας παγκοσμίως

Η Europol ανακοίνωσε χθες τη εξάρθρωση του μεγαλύτερου, μέχρι τώρα, δικτύου παιδεραστίας στο Διαδίκτυο, που οδήγησε στη σύλληψη 184 υπόπτων.

Το διεθνές δίκτυο απαριθμούσε 70.000 μέλη από 30 χώρες, ενώ παράλληλα, "σώθηκαν" περίπου 230 παιδιά, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουάινραϊτ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Χάγη.
Η επιχείρηση των αρχών με το κωδικό όνομα "Σωτηρία" έχει ταυτοποιήσει 670 υπόπτους, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές από τους 184 συλληφθέντες οι 121 είναι Βρετανοί. Από τα 230 παιδιά, θύματα του αρρωστημένου δικτύου, τα 60 ήταν επίσης από τη Βρετανία.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και επικεντρώθηκε σε ένα Διαδικτυακό φόρουμ, το "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών και έχει μέχρι στιγμής 70.000 μέλη. Οι διεθνείς αρχές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωµα, έπειτα από τη σύλληψη του 38χρονου διαχειριστή της ιστοσελίδας στο Άμστερνταμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται αστυνομικοί, δάσκαλοι σε σχολεία, καθώς και ένας δάσκαλος καράτε. Παράλληλα, ο γηραιότερος από τους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι 84 ετών.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο", ανέφερε ο κ. Γουάινραϊτ. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται περισσότερες συλλήψεις.
Στην επιχείρηση εμπλέκονταν δεκατρείς χώρες: η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...