Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ΕΤΑ

Τέσσερα μέλη της ΕΤΑ συνελήφθησαν σήμερα στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Μπιλμπάο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.
Η αστυνομία υποπτεύεται ότι τα τέσσερα άτομα - δύο άνδρες και δύο γυναίκες - ανήκουν σε ομάδα της ΕΤΑ που ευθύνεται για πολλές επιθέσεις και ειδικά για τη δολοφονία του αρχηγού μονάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Εδουάρδο Πουέλες, τον Ιούνιο του 2009, επισημαίνουν οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo» στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Υπενθυμίζεται πως ο Πουέλες σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Αριγκοριάγκα, κοντά στο Μπιλμπάο.
Η σημερινή επιχείρηση συνδέεται με τη σύλληψη στην Μπαγιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας του φερόμενου ως στρατιωτικού ηγέτη της ΕΤΑ, Μικέλ Καμπίκοϊτζ Καρέρα Σαρόμπε, γνωστού ως Άτα, τον Μάιο του 2010.
Μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πολλά έγγραφα, τα οποία τους επέτρεψαν να φθάσουν στα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, αναφέρουν οι δύο εφημερίδες. Η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών κήρυξε στις 10 Ιανουαρίου «μονομερή και μόνιμη εκεχειρία».
Οι ισπανικές Αρχές, από την πλευρά τους, εκτιμούν πως η εκστρατεία τους εναντίον της ΕΤΑ τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με άλλες χώρες, ειδικά τη Γαλλία, έχει αποδώσει καρπούς, αποδυναμώνοντας την επιχειρησιακή ικανότητα της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...