Κατασχέθηκαν 200 κιλά εκρηκτικών της ΕΤΑ στο Μπιλμπάο

Περίπου 200 κιλά εκρηκτικών ανακαλύφθηκαν, κατά την αστυνομική επιχείρηση εναντίον της ΕΤΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Μπιλμπάο (Βόρεια Ισπανία) και η οποία είχε αρχικά σε πρώτη φάση σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων ως μελών μιας μονάδας μαχητών της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.
Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της ένοπλης βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης από την ανακοίνωση μιας μονομερούς εκεχειρίας, «γενικής» και «διαρκούς», όπως αυτή κηρύχθηκε στις 10 Ιανουαρίου.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, είναι ύποπτοι ότι ανήκουν στη μονάδα της ΕΤΑ που ευθύνεται για τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2009, του αρχηγού μιας μονάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, του Εντουάρντο Πουέγες. Ο Πουέγες σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που είχε κολληθεί με βεντούζα στο αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης, κοντά στην κατοικία του στην Αριγκοριάγκα, κοντά στο Μπιλμπάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...