"Πιστεύω σε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια"



Εχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η Ομογένεια στο άκουσμα του ονόματός του παραλύει. Κι όμως, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος όχι μόνο δεν αισθάνεται σταρ αλλά του αρέσει να τον βλέπουν σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Το χάρισμα που του έχει δώσει ο Θεός φαίνεται ότι τον βοήθησε όχι μόνο στην επιβίωση αλλά και στην αντιμετώπιση του κόσμου...


Πιστός οικογενειάρχης, αν και κάθε βράδυ είναι δίπλα στους πειρασμούς, εκείνος έχει μάτια μόνο για τα δικά του πρόσωπα που είναι πάντα στο πλευρό του. Και όταν τα φώτα της πίστας σβήνουν και έχει ρεπό, παίρνει τους δικούς του και φεύγουν για το Αίγιο, όπου έχει τα τελευταία χρόνια το εξοχικό του.

Τον αγώνα για τη βιοπάλη τον έζησε από πολύ μικρός. «Από οκτώ ετών έπλεκα καλάθια, τα οποία και πουλούσα στα διάφορα πανηγύρια. Μετά, ασχολήθηκα με τα άλογα του πατέρα μου, τα οποία πουλούσαμε».

Η τσιγγάνικη καταγωγή του από το χωριό Σώστης, κοντά στην Αμαλιάδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν και η αιτία που από μικρός μυήθηκε στη μουσική, αφού, όπως λένε εκείνοι που βρίσκονται στο πλευρό του, ο Μάκης παίζει όλα τα όργανα. Το βασικό όμως είναι το κλαρίνο, το οποίο ξεκίνησε στα δεκατρία του και το σταμάτησε στα τριάντα του, οπότε καθιερώθηκε ως τραγουδιστής.
Ο άνθρωπος που τον έπεισε να γίνει τραγουδιστής ήταν ο Βασίλης Σαλέας, ο οποίος πίστευε πολύ στο ταλέντο και στη φωνή του.


Παντρεμένοι κι οι δυο

Το καλοκαίρι του 1978 κερδίζει το πανελλήνιο με έναν δίσκο που περιείχε και την επιτυχία «Παντρεμένοι κι οι δυο». Από τότε οι δίσκοι του γίνονται ανάρπαστοι και κάθε εμφάνισή του προκαλεί πανικό! Εχει μια ευτυχισμένη και ενωμένη οικογένεια, παρ’ ότι παντρεύτηκε σε ηλικία δεκαεπτά ετών και έχει καθημερινά πολλούς πειρασμούς να τον περιτρριγυρίζουν. Εχει πέντε παιδιά (τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι) και η μεγαλύτερη εγγονή του είναι είκοσι ετών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δύο από τους εγγονούς του έχουν το όνομά του.

Ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής, ο οποίος έπειτα από πολύμηνη απουσία επέστρεψε δυναμικά στη σκηνή γνωστού κέντρου των βορείων προαστίων, ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso της Κυριακής» και μιλάει για όλα...

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...