Οι Γερμανοί ξανάρχονται


.
Μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε να δούμε γερμανική ομάδα στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής  διοργάνωσης της Ευρώπης.  Η Μπάγερν Μονάχου ξεπέρασε το εμπόδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και  θα  βρεθεί στους  «4» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από το 2001 που κατέκτησε το τρόπαιο. 
Της Εμμανουέλας Σταματοπούλου


Τη σεζόν 2000-2001 οι Βαυαροί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης  αφού τη νίκησαν και στα δύο παιχνίδια (1-0, 2-1). Στη συνέχεια αντιμετώπισαν στον τελικό μια ακόμα ισπανική ομάδα, τη Βαλένθια και κατέκτησαν τον τίτλο νικώντας στα πέναλτι.   Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η ομάδα της Βαυαρίας σήκωσε το συγκεκριμένο Κύπελλο μετά τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις τη δεκαετία του ΄70.    
Πριν οι Γερμανοί κατακτήσουν το τρόπαιο το 2000 είχαν κάνει μία προσπάθεια για τελικό αφού βρέθηκαν στα ημιτελικά και αποκλείστηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης  χάνοντας και στα δύο παιχνίδια, με 2-1 και 2-0.    
Η προηγούμενη συμμετοχή της Μπάγερν σε ημιτελική φάση ήταν το 1999. Οι Βαυαροί στους «4» αντιμετώπισαν την Ντιναμό. Έφεραν στο Κίεβο 3-3 και  στο Μόναχο 1-0. Στη συνέχεια βρέθηκαν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  στον ιστορικό τελικό της Βαρκελώνης  και έχασαν (2-1) στις καθυστερήσεις από τους «κόκκινους διαβόλους»  
Δύο χρόνια νωρίτερα η Ντόρτμουντ ήταν ο σύλλογος από τη Γερμανία που βρέθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.  Εκεί νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στους δύο αγώνες με το ίδιο σκορ 1-0. Στον τελικό οι Γερμανοί κόντρα στη Γιουβέντους επικράτησαν 3-1 και πανηγύρισαν το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.   
Τελευταία φορά που ένας γερμανικός σύλλογος έφτασε στους «4» και συνέχεια στον τελικό του θεσμού ήταν το 2002. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να διατηρήσει το τρόπαιο σε γερμανικά χέρια αφού έχασε 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της  Γλασκώβης. 
SPORTDAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...