Πιάστηκε στα πράσα αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών

Κία Παπαδοπούλου - Στέλος Μπαμιατζής


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο κατάστημα Duty Free, που βρίσκεται στα σύνορα του Προμαχώνα. Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους υπεύθυνους του καταστήματος, στο οποίο βρισκόταν, να κλέβει!

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ένας άνδρας μπαίνει στο κατάστημα Duty Free, στα σύνορα του Προμαχώνα. Εμφανίζεται ως πελάτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι κλέφτης. Με γρήγορες κινήσεις, βγάζει τα αντικλεπτικά από τα προϊόντα και τα κρύβει στο σακάκι του. Μόνο που, για κακή του τύχη, κάποια από αυτά είχαν διπλά αντικλεπτικά και έτσι έγινε αντιληπτός από τους υπεύθυνους του καταστήματος, πριν καν καταφέρει να βγει από την πόρτα. Το βίντεο είναι αυτό που «επιβεβαιώνει» τα όσα έχει κάνει και οι υπεύθυνοι του καταστήματος καλούν την Αστυνομία στα σύνορα του Προμαχώνα.

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη, όταν τα στοιχεία του άγνωστου άνδρα ταυτοποιήθηκαν. Ο δράστης είναι αστυνομικός! Μάλιστα, όχι ένας απλός αστυνομικός, αλλά υπηρετεί στο Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καταστήματος, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, ενημέρωσαν για το περιστατικό, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν όλα όσα συνέβησαν, ωστόσο ο αστυνομικός δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Για την ακρίβεια, αφέθηκε ελεύθερος.

Αντί να τεθεί σε διαθεσιμότητα, πήρε αναρρωτική!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όμως, τρεις μήνες μετά, ο αστυνομικός – κλέφτης δεν έχει υποστεί καμία συνέπεια. Όχι μόνο δεν βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, όπως γίνεται συνήθως, αλλά έχει πάρει δίμηνη αναρρωτική άδεια. Από την υπηρεσία του μας ενημέρωσαν πως λείπει ήδη 15 ημέρες και θα επιστρέψει στο γραφείο του σε σαράντα περίπου ημέρες.

Αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά! Πρώτον, πώς είναι δυνατόν να συνελήφθη ο αστυνομικός και να μην έχει υποστεί καμία συνέπεια; Δεύτερον, γιατί ποτέ δεν ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές το περιστατικό; Τρίτον, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει στη Δίωξη Ναρκωτικών αστυνομικός που, όπως αποδείχθηκε, είναι κλέφτης;

Δεν έγινε ποτέ μήνυση εις βάρος του

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διευκρινίζουν πως δεν έχουν προβεί σε μήνυση κατά του αστυνομικού – δράστη, καθώς οι κλοπές στο κατάστημά τους είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Όπως υποστηρίζουν, λοιπόν, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν υποβάλει πάνω από εκατό μηνύσεις.

Για τα δύο πρώτα ερωτήματα, η απάντηση προκύπτει από τον Ποινικό Κώδικα. Η κλοπή διώκεται μόνο μετά από μήνυση του θύματος. Για το αδίκημα της κλοπής, ο εισαγγελέας δεν ενεργεί αυτεπάγγελτα, ο δράστης δεν οδηγείται στο αυτόφωρο και, φυσικά, δεν έχει καμία συνέπεια στην εργασία του.

Όσο για το ηθικό ζήτημα της υπόθεσης, από το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων μας ενημέρωσαν πως έχει σχηματιστεί δικογραφία και διενεργείται ΕΔΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, συζητούν για το αν τελικά θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μας τόνισαν, επίσης, πως το αντικείμενο το οποίο έκλεψε, ήταν ευτελούς αξίας, ενώ στο τέλος το πλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...