Τι στοιχηματίζουν για τις εκλογές οι bookmakers

http://newpost.gr/home/

Αν οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» την τάση των ψηφοφόρων στις κάλπες, άλλο τόσο και οι στοιχηματικές εταιρείες φανερώνουν την πρόθεση ψήφου των πολιτών. Μάλιστα, στις ιστοσελίδες στοιχημάτων γίνεται «σφαγή» για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή καθώς και με το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «περισσότερο ακριβείς είναι οι bookmakers από τους δημοσκόπους καθώς οι πρώτοι συμβουλεύονται ειδικούς αναλυτές και δεν επηρεάζονται από κομματικά συμφέροντα μιας και οι αποδόσεις δεν πρέπει να αφήνουν ζημίες στις εταιρίες», ωστόσο σίγουρα και οι bookmakers λαμβάνουν υπόψιν τους τις δημοσκοπήσεις.

Έτσι, λοιπόν, οι bookies «προβλέπουν» νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές με ποσοστό άνω του 25%, ενώ βλέπουν και 9κομματική Βουλή. Συγκεκριμένα, στην πλειονότητά τους οι bookmakers. λένε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει στις εκλογές με ποσοστό πάνω από 25% δίνοντας απόδοση 1.57, ενώ για ποσοστό κάτω από 25%, δίνουν απόδοση 2.25.

Οι περισσότερες εταιρείες θεωρούν ότι αθροιστικά το ποσοστό των δυο κομμάτων δεν θα ξεπερνά το 45%, δίνοντας απόδοση 1,5. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές πάντως το ποσοστό αυτό θα χαμηλώσει εφόσον η προοπτική να επιβεβαιωθεί θα πλησιάζει. Μία εκ των μεγαλύτερων στοιχηματικών εταιριών του κόσμου, αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι πάνω από 18,5%, δίνει απόδοση 1,95, ενώ για κάτω από 18,5% δίνει μόλις 1,75., ενώ απόδοση 1.27 δίνεται για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή με το ποσοστό του 3%.

Σε άλλη μεγάλη εταιρεία, προτείνει απόδοση 1.57 στην εκλογική νίκη της ΝΔ με ποσοστό άνω του 25%, ενώ δίνει 2.75 για όσους «ποντάρουν» σε 8κομματική και 9κομματική Βουλή. Τρίτο κόμμα στις εκλογές βλέπουν οι bookies το ΣΥΡΙΖΑ και τέταρτο τους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνοντας απόδοση 28 και 29 αντίστοιχα. Αν κάποιος ποντάρει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσουν το 45% μπορεί να έχει απόδοση 2.5 , από γνωστή εταιρεία. Φαβορί θεωρείται η απόδοση με την πρόβλεψη ότι η Ν.Δ θα κερδίσει τις εκλογές με 24,5% ή περισσότερο.

Για το ΠΑΣΟΚ, αν πάρει 17,5% ή περισσότερο τότε η απόδοση είναι 29/40. Τέλος, υπάρχουν «πονταρίσματα» ακόμα και για τον αριθμό των ψήφων, αν θα είναι μονός ή ζυγός, για το ποσοστό των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες, αλλά και για τα κόμματα που κονταροχτυπιούνται για να μπουν στη Βουλή, όπως το ΛΑ.ΟΣ. και η Χρυσή Αυγή δίνοντας μικρότερη απόδοση στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πιο «δυνατός» από το ΚΚΕ.


Αναστασία Γαλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...