Οι Τούρκοι επιχειρηματίες «φλερτάρουν» με τη σερβική αγορά

Στη Σερβία επιθυμούν να επενδύσουν Τούρκοι επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων και την αγορά διαμερισμάτων και γραφείων.

Όπως δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων της Τουρκίας (TUSKON) Αχμέτ Τσιγκέρ, οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας είναι καλύτερες από ποτέ, αλλά η οικονομική συνεργασία βρίσκεται πολύ πίσω.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιγκέρ, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα εμπόδια στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, πέραν του γεγονότος ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν είναι καλοί γνώστες της σερβικής αγοράς.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της TUSKON, η σερβική αγορά προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Επισημαίνοντας ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η Σερβία θα καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε. πριν από την Τουρκία, ο κ. Τσιγκέρ σημείωσε ότι τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως αυτοί της ένδυσης και των τροφίμων θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το γεγονός, καθώς οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Από τότε που υπεγράφη αυτή η συμφωνία, πριν από μία διετία, το διμερές εμπόριο έχει αυξηθεί ραγδαία και συνεχίζει την ανοδική πορεία με σταθερούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...