Είσοδος ελεύθερη...

Τριήμερες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνει το Νομισματικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012», που φέτος έχει ως θέμα «Τα μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».

Από σήμερα και στις 26 και 27 Μαΐου, το Μουσείο, που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του Ιλίου Μελάθρου, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζει ειδικά σχεδιασμένα, πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, φορείς και οργανισμούς, μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε ευπαθείς, αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα όρασης και οικονομικούς μετανάστες.

Συγχρόνως παρουσιάζονται από τους συντηρητές του Μουσείου τα ανακυκλώσιμα υλικά και η σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και το μέλλον της γης.

Μέσα από τις προγραμματισμένες καινοτόμες δράσεις του, το Μουσείο προβάλλει την αλλαγή χρήσης του κτιρίου, αλλά και του οράματος της λειτουργίας του με επίκαιρα θέματα, όπως η εξέλιξη των συναλλαγών, τα νομίσματα σε εποχές αλλαγής και κρίσης, κάνοντας παράλληλα χρήση νέων τεχνολογιών (Skype - video wall).

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η εξοικείωση και η γνωριμία των επισκεπτών με την πολιτιστική μας κληρονομιά σε ένα κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται ραγδαία, με άξονες την οικονομική κρίση και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...