Στο Λαύριο ο Σαμαράς


Το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών ρίχνει στο τραπέζι ο πρόεδρος της ΝΔ την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, στοχεύοντας στην αύξηση της συσπείρωσης των οπαδών του κόμματός του που απογοητεύτηκαν από την ψήφο στο δεύτερο μνημόνιο αλλά και στις ψήφους ενός μεγάλου μέρους των αναποφάσιστων που όπως εκτιμούν στη Λ. Συγγρού την επομένη των εκλογών θέλουν να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Και από την Πάτρα ο κ. Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση της πρωτιάς χωρίς αυτοδυναμία κάτι όμως που όπως αναγνωρίζουν στο “γαλάζιο” στρατόπεδο εξαρτάται μόνον από την εκλογική επίδοση της ΝΔ το βράδυ της Κυριακής και από το εάν ο κ. Σαμαράς βρίσκεται κοντά ή μακριά από την αυτοδυναμία.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Σαμαρά για εκείνους που βλέπουν μετά βεβαιότητας το σχήμα “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ” μετά τις εκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εδώ και μέρες τα μηνύματα από τους εταίρους και δανειστές μας είναι σαφή και προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Τα σενάρια αυτά που έχουν γίνει “σημαία” από τα μικρότερα κόμματα αποτελούν, σύμφωνα με τους προεκλογικούς σχεδιασμούς της Λ. Συγγρού, ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ενισχύει το επιχείρημα του “όλοι το ίδιο είναι”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στον Π. Καμμένο τον οποίο στις τελευταίες του ομιλίες επικαλείται περισσότερο και από τον Ε. Βενιζέλο αφού στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτως ή άλλως έχει σοβαρό πρόβλημα αποσυσπείρωσης στο εσωτερικό του κόμματός του λόγω της γενικότερης εικόνας που παρουσιάζει στην προεκλογική περίοδο αλλά κυρίως εξαιτίας της ταύτισής του, όπως λένε, με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι ο κ. Καμμένος κάθε άλλο παρά τυχαία έχει περιορίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του αφού όπως σημειώνουν “τα ερωτήματα είναι σκληρά και ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει απαντήσεις”.
Ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται σήμερα το Λαύριο. Μία περιοχή η οποία πλήττεται όσο λίγες από την ανεργία η οποία ξεπερνά το 30%. Στο επιτελείο του ρίχνουν πλέον όλο τους το βάρος στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη και την επανεμφάνισή του στο Ζάππειο την Πέμπτη για την κεντρική του πολιτική ομιλία στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...