Η ανεργία ωθεί τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης στη Γερμανία

Η ανεργία πλήττει τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης αναγκάζοντάς τους να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Το 10% των γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει περίπου 9.000 μέλη, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ενώ ένα ποσοστό 20% έχει ήδη φύγει στο εξωτερικό, αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Ενώ πριν 5 χρόνια έφευγαν στο εξωτερικό κυρίως νέοι γιατροί που ήθελαν να κάνουν ειδικότητα , τώρα φεύγουν γιατροί μεγαλύτερης ηλικίας για βιοποριστικούς λόγους» προσθέτει ο κ Εξαδάκτυλος.
Ένδειξη του ενδιαφέροντος των γιατρών και νοσηλευτών για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή τους σε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Απασχόλησης EURES, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι 7 γερμανικών νοσοκομείων από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τους ενημέρωσαν για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν.

Ήδη στις πρώτες 2 ώρες της ημερίδας είχαν προσέλθει περίπου 130 γιατροί και νοσηλευτές.
Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και οι αμοιβές που ορίζονται κατόπιν συμφωνίας , και κυμαίνονται από 2.200-3.000 ευρώ για τους ειδικευόμενους και πάνω από 4.000 για τους ειδικευμένους, φαίνεται να είναι οι λόγοι για τους οποίους οι άνεργοι γιατροί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...