Το πλάνο του Αλαφούζου


Το πλάνο του Αλαφούζου
Το πλάνο σωτηρίας του Γιάννη Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Σύσταση αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ανώτατα τραπεζικά στελέχη και επιφανείς φίλους του «τριφυλλιού» ετοιμάζει ο γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος έχει συγκεντρώσει -ήδη- τρία εκατ. ευρώ.


«Ανησυχώ για την αδειοδότηση, λόγω κωλυσιεργίας της ΕΠΟ», δήλωσε ο Αλαφούζος στη SportDay. Σήμερα το «τριφύλλι» παίζει με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Τα σίγουρα 3 εκατ. ευρώ και οι ελπίδες να γίνουν 10

Τρία εκατ. ευρώ έχουν μαζευτεί από τις προσπάθειες του Γιάννη Αλαφούζου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο γνωστός επιχειρηματίας ελπίζει ότι μπορεί να βρεθούν άλλα δύο εκατ. ευρώ από τις επαφές που έχει το τελευταίο διάστημα. Επίσης, από τα χρήματα που προσδοκά από τον κόσμο, ο Αλαφούζος υπολογίζει και άλλα 5 εκατ. ευρώ, που μπορούν να μπουν τον επόμενο μήνα από χορηγίες και τηλεοπτικά συμβόλαια. Δηλαδή, μπορούν να βρεθούν 10 εκατ. ευρώ που θα βοηθήσουν στην εξόφληση των χρεών.

Μάλιστα, εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας θα ανακοινώσει τα ονόματα των ιδρυτικών μελών της «πράσινης» εταιρίας, την οποία όλα δείχνουν πως θα αποτελέσουν οι Αδαμάντιος Πολέμης, Λεωνίδας Πολέμης, Παύλος Τσίμας, Γιάννης Ζουγανέλης, Λιάνα Κανέλλη και ανώτατα στελέχη τραπεζών.

Ο Αλαφούζος θα έχει συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος είναι θετικός στο όλο εγχείρημα. Εφόσον βάλει το 1,7 εκατ. ευρώ τα χρήματα αυτά είναι συν στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αν θα παραμείνει ως μέτοχος του 11% ή θέλει να μπει και αυτός στην εταιρεία, η οποία μπορεί να φτάσει σε ένα ποσοστό της τάξεως του 65%.

Όσον αφορά το νέο Δ.Σ., φαβορί για την προεδρία είναι ο Δημήτρης Γόντικας και αναζητείται ένα πρόσωπο που θα έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο (κάποιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) που θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Προβληματισμένος για την αδειοδότηση

Στις εξελίξεις που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στη SportDay.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον κ. Βαρδινογιάννη, αν και ρισκάρω λίγο με αυτό που λέω, διότι δεν έχουμε υπογραφές. Οι δικηγόροι συζητούν τους όρους της μεταβίβασης των μετοχών στην εταιρεία», ανέφερε αρχικά ο γνωστός επιχειρηματίας και συνέχισε:

«Κατ' αρχάς θέλω να σας αποκαλύψω την ανησυχία μου για την αδειοδότηση μέσω της ΕΠΟ. Σε λίγες ημέρες, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την αδειοδότηση. Η ΕΠΟ έχει κωλυσιεργήσει και δεν έχει μεσολαβήσει στην UEFA, για να πάρουν παράταση οι ελληνικές ομάδες, σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες. Ακόμα και να δώσουμε τα χρήματα τις επόμενες ημέρες, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την άδεια και αυτό είναι σοβαρό. Από κει και πέρα, θέλω να πω στον κόσμο ότι η προσπάθεια αυτή είναι να σωθεί η ομάδα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με Έλληνες, νέα παιδιά και ξένους με κίνητρο».

Και τώρα πλέι οφ

Σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις ενδέχεται να παίξει η θέση που θα καταλάβει η ομάδα του Παναθηναϊκού στη διαδικασία των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» υποδέχονται σήμερα τον Ατρόμητο και ελπίζουν να μπουν με το δεξί στην έξτρα διαδικασία του πρωταθλήματος (17:45, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Αν το «τριφύλλι» κατορθώσει να πάρει το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, τότε τα έσοδα που θα προκύψουν αν φτάσει στους ομίλους θα βοηθήσουν αισθητά τα ταμεία του συλλόγου.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Κατσουράνης και ο Σιμάο, ενώ πιο μπροστά θα βρίσκονται οι Ζέκα, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος, Κουίνσι, Νίνης, Καραγκούνης και Βιτόλο. Εκτός αποστολής έμειναν λόγω τραυματισμού οι Λέτο, Ρούντολφ και Ιωαννίδης, ενώ για λόγους τακτικής οι Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Καπίνο, Μαυρίας, Φουρλάνος, Λαγός και Ταμπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...