Οι…Καραγκουνιές και οι μαύροι από τα Γιάννινα

Nikolakopoulos
Οι…Καραγκουνιές και οι μαύροι από τα Γιάννινα
  Εάν είναι αλήθεια όσα γράφτηκαν-και για να μην διαψευστούν λογικά είναι αλήθεια-ότι είπε ο Καραγκούνης στο τέλος του αγώνα Παναιτωλικού-Παναθηναϊκού στο διαιτητή της αναμέτρησης Βοσκάκη, τότε συγνώμη, αλλά μιλάμε για…Καραγκουνιές!

• Από πού κι ως που προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι… φοβήθηκε τον Μαρινάκη ρε αδελφέ; Έκανε μία διαιτησία κατά κοινή ομολογία καλή. Επειδή, δηλαδή, δεν ευνόησε τον ισχυρό; Μα και στο Καραϊσκάκη φέτος, στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1, ακριβώς τέτοια διαιτησία είχε κάνει. Αυστηρά 50-50. Επαναλαμβάνω μέσα στο Καραϊσκάκη κι όχι σε ματς του Ολυμπιακού εκτός έδρας. Διότι έχει σημασία κι αυτό. Μέχρι το 86’ ο Ολυμπιακός έχανε από την Ξάνθη με τον Βοσκάκη…Δηλαδή, έπρεπε να δώσει το ψόφιο πέναλτι στον Βύντρα ο Βοσκάκης για να μην…φοβόταν τον Μαρινάκη; Όπως το είχε δώσει στον Βύντρα πέρσι ο Δαλούκας στο Χαριλάου και δεν ξανασφύριξε;

• Κατανοητό ότι ο Καραγκούνης είναι τσατισμένος φέτος γιατί σε ολόκληρο τον α΄ γύρο έπαιξε μόλις δύο φορές στην αρχική ενδεκάδα, αλλά δεν είναι αυτές οι…Καραγκουνιές ο τρόπος για να ανεβάσει τις μετοχές του στο πράσινο στρατόπεδο, στο οποίο πάντως είναι φανερό ότι υπάρχουν νεύρα τον τελευταίο καιρό, ίσως γιατί σταμάτησαν να μοιράζονται αφειδώς τα πέναλτι. Έτσι, προφανώς εξηγείται και η τακτική του Φερέϊρα να μιλάει συνεχώς για τη διαιτησία μετά το 1-1 στο Αγρίνιο.

• Τέλος πάντων, θα δούμε κατά πόσο η προπαγάνδα έπιασε τόπο και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, όπου σφυρίζει ο Θάνος από τα Γρεβενά, ο οποίος όμως είναι από τα Γιάννινα κι έχει πάρει μεταγραφή στο σύνδεσμο Γρεβενών. Για να είμαι ειλικρινής, το παιδί αυτό δεν θυμάμαι να έχει δώσει ιδιαίτερες αφορμές μέχρι τώρα ούτε σε ματς του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού.

• Απλά το ότι προέρχεται από τα Γιάννινα, μου δίνει μία αφορμή να καταθέσω ένα προβληματισμό γενικά για τους ρέφερι και τους επόπτες από τα Γιάννινα αναφορικά με κάποια δεδομένα τους στο φετινό πρωτάθλημα, προς μία κατεύθυνση.

• Διότι, ο Μήτσιος (ρέφερι σκαι στο ΠΑΟ-Εργοτέλης 4-0) απέβαλλε τους Ταυλαρίδη, Μάντζιο στο ΟΦΗ-Άρης και οι δύο καλύτεροι παίκτες του ΟΦΗ δεν έπαιξαν κατά του ΠΑΟ.

• Διότι ο Κύρκος δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αβραάμ στην ήττα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

• Διότι ο επόπτης Τάτσης ήταν ο αρμόδιος βοηθός σε αυτή την τελευταία φάση, που έγινε μπροστά του και δεν «βοήθησε» τον Κύρκο. Αντίθετα, όταν ήταν βοηθός στο Πανιώνιος-ΠΑΟ, που έγινε πάλι μπροστά του η φάση με το Λέτο, δόθηκε πέναλτι προφανέστατα και με τη δική του σύμφωνη γνώμη.

• Διότι ο επόπτης Γούκος στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός άφηνε συνεχώς τον Κουτσιανικούλη να φεύγει από θέσεις οφσάϊντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...