H πρόγνωση του σημερινού καιρού

Χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας τοπικά ισχυρές με βορείους ανέμους 10 Μποφόρ στο Αιγαίο και ισχυρό παγετό κυρίως στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις και παγετό κατά τόπους ισχυρό. Όμως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Γρήγορη βελτίωση στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ισχυρός παγετός κατά τόπους στα βόρεια. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά η θερμοκρασία θα είναι έως τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιόνι και στα νοτιότερα πεδινά χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα ύφεση κυρίως στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά 9 με 10 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και των Βόρειων Κυκλάδων. Βαθμιαία και από τα βόρεια χιόνι και σε πεδινές περιοχές των Κυκλάδων και έως το βράδυ και της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στα Δωδεκάνησα βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και από αργά το απόγευμα κατά τόπους χιόνι και σε ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 Μποφόρ. Στα νότια βόρειοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Νεφώσεις με χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ύφεση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά 9 με 10 Μποφόρ. Σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις και παγετός το πρωί. Πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...