Αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων της Cosmote στο "πακέτο αποχώρησης"


Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην Cosmote, από εργαζόμενους που σπεύδουν να αποδεχτούν το δελεαστικό πακέτο αποχώρησης που ανακοίνωσε η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος κατάργησης υπηρεσιών και κατ’ επέκταση θέσεων εργασίας.

Σήμερα λήγει η σχετική προθεσμία και όσοι δεν αποδεχτούν το πακέτο τότε η Cosmote, ως καθαρά ιδιωτική εταιρεία, έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει την πρακτική που ορίζει η εργατική νομοθεσία και ο Νόμος περί ανωνύμων εταιρειών 2190/1920.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, από χτες που ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στα γραφεία της Cosmote, μετά τη δικαστική απόφαση που ανάγκασε τους συνδικαλιστές να μην προβάλουν εμπόδια για τη μετάβαση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση εργαζομένων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αποδεχθούν το πακέτο των κινήτρων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν δηλώσει και πέραν των 120 εργαζόμενων που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποχωρήσουν.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους και ιδιαίτερα υψηλές απολαβές, απευθύνθηκε επίσης σε 65 εργαζόμενους της Γερμανός και έχει ήδη γίνει αποδεκτό από το 100% αυτών.
Στελέχη της Cosmote, κυρίως από τη διεύθυνση προσωπικού, δήλωναν απόλυτα ικανοποιημένα από την προσέλευση των εργαζομένων και την αποδοχή του πακέτου αποχώρησης και εξέφραζαν την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο κινήτρων αποχώρησης που έχει σχεδιάσει η εταιρεία αποτελεί από τα υψηλότερα με βάση τα δεδομένα της αγοράς και αντιστοιχεί σε μισθούς ενός έως τριών χρόνων, παρέχοντας στους εργαζόμενους που αποχωρούν τη δυνατότητα διατήρησης του εισοδήματός τους για ικανό χρονικό διάστημα μέχρι το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Επιπλέον προβλέπει τη διατήρηση, έως του τέλους του έτους, επιπλέον παροχών, όπως ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειάς τους.
Στελέχη της Cosmote, απαντώντας στους ισχυρισμούς που διατύπωσαν χτες συνδικαλιστικά στελέχη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωναν ότι η Cosmote λειτουργεί πάντα με σεβασμό στη νομοθεσία και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Ως ιδιωτική εταιρεία Θα μπορούσε να προχωρήσει σε 30 απολύσεις το μήνα, όπως επιτρέπει ο νόμος, και χωρίς συνέπειες, αλλά επέλεξε την προσέγγιση της συναινετικής λύσης της συνεργασίας με το υψηλότερο πακέτο κινήτρων της αγοράς.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η εταιρεία κάλεσε δυο φορές εγγράφως για ενημέρωση και διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι όμως επέλεξαν να αποχωρήσουν εντελώς από τη διαδικασία.
Υπογράμμιζαν τέλος, ότι ενώ εκκρεμούσε η συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας τα Σωματεία κήρυξαν 48ωρη απεργία (στις 03-04/03) ενώ την επόμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν ενέργειες όπως ο αποκλεισμός κτιρίων και η παρεμπόδιση πρόσβασης των εργαζομένων στο χώρο εργασίας σε μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενέργειες που δεν συνάδουν με τη λογική του διαλόγου και της διαβούλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...