Σε καλό δρόμο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Επιβλήθηκε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη

Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC,«Meet the Press», ο στρατηγός Μάλεν είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι στενά επικεντρωμένη στην επιβολή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δεν στοχεύει στην απομάκρυνση από την εξουσία του λίβυου ηγέτη.
Εν τω μεταξύ, την κατάσταση στη Λιβύη σχολίασε σήμερα και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος είπε ότι «ο κόσμος έχει ωριμάσει στη σκέψη, ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή για παρόμοιους δικτάτορες». Επιπλέον, ο Μ. Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συνεισφέρει με ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...