Σε εξέλιξη ο αποκλεισμός των διοδίων Ρίου

Η Πάτρα ζητά λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί ο αποκλεισμός των διοδίων στο Ρίο, που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πάνω από χίλιοι Πατρινοί βρίσκονται στο σημείο διεκδικώντας άμεση λύση από την κυβέρνηση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.
Επικεφαλής της κινητοποίησης είναι ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και μαζί του σύσσωμη η δημοτική παράταξη «Τώρα για την Πάτρα». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Τσούκαλης, το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, όπως και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της περιοχής.
Ωστόσο, η πλέον εντυπωσιακή είναι η αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών, οι οποίοι θέλουν να σηματοδοτήσουν με την παρουσία τους ότι δεν δίνουν άλλο χρόνο ανοχής προς την κυβέρνηση και την καλούν να σκύψει και να τους λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Τα διόδια έχουν αποκλείσει δυο απορριμματοφόρα του Δήμου Πατρέων, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο πανό που αναγράφει «Η Ξερόλακκα δεν αντέχει άλλο - Επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα για να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Πάτρας».
Λόγω της μαζικής συμμετοχής των Πατρινών - παρά τον άστατο καιρό - εκατοντάδες σταθμευμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην άκρη της εθνικής οδού, ενώ η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Στελέχη της δημοτικής Αρχής εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου και τόνιζαν ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι ένα πρώτο βήμα αγωνιστικής δράσης της Πάτρας για την επίλυση των προβλημάτων που την αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...