Ο αθλητισμός μας προπονεί για τη ζωή

Με σύνθημα ο «Αθλητισμός μας προπονεί για τη ζωή», η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σκοποβολής Άγη Κασούμη, υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης του Δήμου Αμαρουσίου που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα επισκεφτεί όλα τα δημοτικά σχολεία και θα μιλήσει με τους μαθητές για τον Αθλητισμό, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τον Εθελοντισμό. Στόχος της δράσης, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο, είναι η πρωταθλήτρια μέσα από το παράδειγμά της να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές την αξία του αθλητισμού στη ζωή τους, ως διαδικασία που τους «οπλίζει» με δύναμη και με τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν «πρωταθλητές» της ζωής.
Μιλώντας με τα παιδιά θα επιχειρήσει να τους εξηγήσει πώς μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, ο αθλητισμός τα «προπονεί» για τη μετέπειτα ζωή. Στις συναντήσεις της με τη νεολαία της πόλης, η «Πρέσβειρα» Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα αναφερθεί, επίσης, στην αξία του «Ευ αγωνίζεσθαι» και της συμμετοχής, αλλά και θα αναδείξει τη σημασία του Εθελοντισμού.
Χαιρετίζοντας την έναρξη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Θέλοντας να μυήσουμε τη νέα γενιά στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια παγκόσμιων κυπέλλων στη σκοποβολή Άγη Κασούμη, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την προαγωγή της αθλητικής παιδείας, του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού στα σχολεία του Αμαρουσίου, υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο το όραμά μας για μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και προσφοράς, αλλά και με μέλλον που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...