Αμερικανικό πολεμικό πλοίο πλησιάζει στη Λιβύη

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Kearsarge, στο οποίο επιβαίνουν αρκετές εκατοντάδες πεζοναύτες πλησιάζει σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του τομέα της άμυνας των Η.Π.Α, σε μια στιγμή που οι Δυτικοί εντείνουν την πίεση στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι: «Το USS Kearsarge, ένα ελικοπτεροφόρο που μεταφέρει και αποβατικά σκάφη, και δυο πλοία συνοδείας, ετοιμαζόταν να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα».
  Η μονάδα αμφίβιων επιχειρήσεων του Kearsarge, με περίπου 800 πεζοναύτες, στόλο ελικοπτέρων και ιατρικές εγκαταστάσεις, μπορεί να παράσχει υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, καθώς και στρατιωτικές.
Παράλληλα, Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν μια λίστα επιλογών που θα προτείνουν στον πρόεδρο Barack Obama, και συνομιλούν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, αλλά «η ασάφεια παραμένει», όσον αφορά την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης.
Το αεροπλανοφόρο των Η.Π.Α, USS Enterprise, που μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να επιβάλουν ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, θα μπορούσε επίσης να κληθεί σε ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τη λιβυκή κρίση. Το πλοίο αυτό βρίσκεται σήμερα στο βόρειο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...