Αντιδράσεις για την προφυλάκιση των Τούρκων δημοσιογράφων

Προφυλακίστηκαν το πρωί και οδηγήθηκαν στις φυλακές Μέτρις της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Εργκενεκόν», οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ.
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν οδηγηθεί προχτές στο δικαστήριο όπου ανακρίθηκαν. Το πρωί ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη και προφυλάκισή τους.
Πάντως οι αντιδράσεις στον τουρκικό δημοσιογραφικό κόσμο είναι έντονες. Η αρθρογράφος της «Μιλιέτ» Νουράϊ Μερτ στη σημερινή της στήλη έγραψε μόνο την πρόταση «αν είναι να μην μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα αυτά που θεωρούμε σωστά, δεν έχει νόημα να γράφουμε», αφήνοντας το υπόλοιπο της στήλης κενό.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ σε αποκλειστική του δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» κάνει λόγο για «εξελίξεις που δεν είναι αρεστές για τη δημόσια συνείδηση» και παρατηρεί: "Η κατάσταση αυτή σκιάζει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Τουρκία, την οποία εκτιμά όλος ο κόσμος. Ανησυχώ γι’ αυτό».
Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μεχμέτ Αλί Σαχίν ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι είναι δυσαρεστημένος επειδή «σε μία περίοδο που συνεχίζονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η Τουρκία γίνεται αντικείμενο συζητήσεων λόγω της σύλληψης δημοσιογράφων». Ωστόσο ο Σαχίν είπε πως «δεν γνωρίζουμε ακόμη για ποιο λόγο κατηγορούνται οι δημοσιογράφοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...