Έκκληση στις ΗΠΑ να σταματήσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Υεμένη


Έκκληση στις ΗΠΑ να σταματήσουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Υεμένη
Η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να διακόψουν τη στρατιωτική τους βοήθεια προς την Υεμένη, όπου οι συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών με την αστυνομία χθες στη Σαναά είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 46 ανθρώπων.
"Οι ΗΠΑ πρέπει να διακόψουν αμέσως τη στρατιωτική τους βοήθεια προς την Υεμένη, μέχρις ότου ο πρόεδρος Αλί Αμπντάλα Σάλεχ θέσει τέλος στις επιθέσεις κατά των διαδηλωτών και να δικάσει τους υπευθύνους", αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

"Ο πρόεδρος Σάλεχ συνεχώς υπόσχεται να θέσει τέλος στις επιθέσεις κατά των διαδηλωτών, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την HRW, οι ΗΠΑ παρέχουν τα τελευταία πέντε χρόνια στρατιωτική βοήθεια στην Υεμένη ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, για να την υποστηρίξουν ν΄αντιμετωπίσει την απειλή της Αλ-Κάιντα.
Ο πρόεδρος Σάλεχ εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα των χθεσινών ταραχών, αλλά ανακοίνωσε την εκ νέου επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα και ζήτησε από τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Σαναά, σύμβολο των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...