Γ. Κουμουτσάκος: Διαστρεβλώνει την αλήθεια ο Ναουμόφσκι


Την έντονη δυσαρέσκεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα μας αλλάζει διαρκώς το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι: «Η Ελλάδα αλλάζει διαρκώς το διαπραγματευτικό πλαίσιο: στην αρχή ζητούσε σύνθετη ονομασία, μετά σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, μετά η επιλογή να περιοριστεί μόνο στο 'Ανω ή Βόρεια. Τελευταία ανέσυρε το χαρτί του "erga omnes"».
Απαντώντας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρθηκε εκτενώς στα σοβαρά εσωτερικά πολιτικά και θεσμικά προβλήματα δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα. Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν πολύ αρνητικά την ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων και προφανώς ουδείς μπορεί να τα αποδώσει στην Ελλάδα.
"Κύριε Υπουργέ, πιστεύετε αλήθεια ότι για όλα αυτά φταίει η Ελλάδα ;"  τόνισε κλείνοντας την πρωτολογία του ο κ. Κουμουτσάκος.
Πέραν αυτών, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στη δευτερολογία του υπογράμμισε ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ του 2008, σύμφωνα με την οποία η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας είναι προϋπόθεση για την ένταξη στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία, ήταν ομόφωνη απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ και ότι το κριτήριο καλής γειτονίας αποτελεί πλέον συμφωνημένη πολιτική της Συμμαχίας.
Ο  κ. Κουμουτσάκος προχώρησε σε κοινή δήλωση μαζί με την Μαριλένα Κοππά από το ΠΑΣΟΚ, και Μαριέττα Γιαννάκου από τη ΝΔ, με την οποία κατηγορούν τον  Σκοπιανό αξιωματούχο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προειδοποιούν τη γειτονική χώρα για την τύχη της ευρωπαϊκής της προοπτικής:
«Οι προσπάθειες του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να αλλοιώσει την πραγματικότητα, αποδεικνύει την αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να τηρεί η πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας. Η Ελλάδα έχει κάνει τα βήματα που της αναλογούσαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Εντός αυτού του πλαισίου η Ελλάδα διαπραγματεύεται και συνεχίζει τις συνομιλίες. Εάν η ηγεσία της ΠΓΔΜ δεν δείξει διάθεση προσαρμογής στα δεδομένα και πνεύμα συμβιβασμού, είναι βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή της πορεία τίθεται εν αμφιβόλω, από δική της υπαιτιότητα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΥΠΕΞ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ????

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...