Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκωλ"

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ αναμένεται να αφιχθεί πιθανότατα σήμερα στη Σούδα προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη.

Το Σαρλ ντε Γκολ αποτελεί το καμάρι του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και η άφιξή του σημαίνει ότι το Παρίσι θέλει να έχει ευρύτερα περιθώρια δράσης για επιχειρήσεις. Το γαλλικό σκάφος θα παραμείνει αρχικά στα ανοιχτά της βάσης, αλλά εφόσον χρειαστεί μπορεί να ελλιμενιστεί στο περίφημο Κρηπίδωμα 14 που είναι «νατοϊκή» προβλήτα και μπορεί να φιλοξενήσει αεροπλανοφόρα.
Στη βάση της Σούδας αναμένονται σήμερα και τέσσερα Μιράζ από το Κατάρ, αλλά και γαλλικά αεροσκάφη σήμερα. Αδεια να μεταφερθούν στη Σούδα έχουν ζητήσει και τα οκτώ βελγικά αεροσκάφη F-16 που βρίσκονται προς το παρόν στον Αραξο.
Στο μεταξύ σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι στρατιωτικοί που χειρίζονται το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Tor- M1 και το επίσης ρωσικό πυραυλικό σύστημα των S-300. Για τους S-300 βέβαια εκείνο που κυρίως είναι σε επιφυλακή είναι το ραντάρ το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία και κυρίως για τα υπόλοιπα ραντάρ τα οποία δεν στοχεύουν 'ψηλά' όπως αυτό...
Και τα δύο αντιαεροπορικά συστήματα είναι εγκατεστημένα, εδώ και χρόνια, στην 126 Σμηναρχία Μάχης, ενώ οι χεριστές τους τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους για να διαπιστώσουν εάν λειτουργούν χωρίς ναυπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...