Ανταλλαγή πυρών στην Τρίπολη

Λίγο πριν το ξημέρωμα ακούστηκαν μεμονωμένες ανταλλαγές πυροβολισμών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Λιβύης, Mussa Ibrahim, τόνισε ότι οι πυροβολισμοί ήταν εορταστικοί από υποστηρικτές του Gaddafi οι οποίοι πανηγύριζαν τη στρατιωτική νίκη τους στην πόλη της Zawiya και την είσοδο του στρατού στη Ras Lanuf, μια πόλη με σημαντικές πετρελαιοπηγές στην ανατολική Λιβύη.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Τρίπολη είναι ασφαλής και βρίσκεται 100% κάτω από τον έλεγχό μας. Ο λαός είναι στο δρόμο και γιορτάζει, χορεύοντας» ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Την ίδια ώρα περίπου, η κρατική τηλεόραση της Λιβύης πρόβαλε video με υποστηρικτές του Gaddafi στην πράσινη πλατεία να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του ηγέτη τους.
Η Τρίπολη αποτελεί το προπύργιο του Λίβυου ηγέτη Muammar Gaddafi που μέχρι στιγμής παρόλο που υπάρχουν μεμονωμένες διαδηλώσεις βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...