Πρόκριση για Τότεναμ


Πρόκριση για Τότεναμ
Η Τότεναμ άντεξε στην πίεση της Μίλαν, η οποία αποκλείστηκε στο θεσμό του Champions League για 3η συνεχόμενη φορά.
Η φάση με τον Γκαλάς να διωχνει την μπάλα πάνω από τη γραμμή στο πρώτο ημίχρονο σε φάση έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα (0-0).

Μόλις στο 2' ο Πίνααρ βρήκε τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ολλανδός σούταρε με το δεξί και αστόχησε, ενώ στην επόμενη φάση ο Ντόσον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ πριν σουτάρει ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.
Ο Σουηδός στο 16' απείλησε με δυνατή εκτέλεση φάουλ και ανάγκασε τον Εουρέλιο Γκόμες να διώξει σε κόρνερ, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26', με τον Γκαλάς να σώζει την Τότεναμ.
Συγκεκριμένα ο Πάτο πέρασε τον Εουρέλιο Γκόμες από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρομπίνιο σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του Ασού-Εκοτό, πήρε ύψος και κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, για να διώξει ακριβώς στην γραμμή ο Ουϊλιάμ Γκαλάς.
Και την δεύτερη φορά που απείλησε η Τότεναμ ήταν με τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, με τον Ολλανδό να εκτελεί απευθείας φάουλ και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 31'.
Ένα λεπτό μετά ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα στον Πάτο μέσα στην περιοχή των Άγγλων και το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε ο συμπατριώτης του, Εουρέλιο Γκόμες.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Τότεναμ ήταν η ομάδα που προσπάθησε  πρώτη να βρει το δρόμο προςτα δίχτυα. Ο Λένον έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κράουτς από κοντά με το κεφάλι δεν βρήκε στόχο.
Στη συνέχεια η Μίλαν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ρομπίνιο, αλλά ο Εουρέλιο Γκόμες τον σταμάτησε αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του. Στη συνέχεια της φάσης μάλιστα ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο Πάτο στο 77' έκανε πολύ καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή μετά τον συνδυασμό των Μέρκελ και Ρομπίνιο, όμως το σουτ του έξυσετο δεξί δοκάρι του Γκόμες.
Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Ρομπίνιο έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Γκόμες σε ετοιμότητα για ακόμα μια φορά έδιωξε σε κόρνερ, κράτησε την ομάδα του "ζωντανή" και η Τότεναμ πέρασε στους "8" του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...