Δεν «πέταξε» κανείς!

Στο στείρο 0-0 έμειναν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου.
Ο Ντιοπ στο 34’ και το 81’ σημάδευε τα δοκάρια του Κρέσιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες αφού ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τ μέσα στο δίλεπτο 74’-76’απέβαλε με δεύτερες κίτρινες κάρτες τους Λίνο και Ίβιτς.
Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 25’ για την ΑΕΚ, με το Νίκο Λυμπερόπουλο να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και με την παρέμβαση αμυντικού του ΠΑΟΚ, η μπάλα πέρασε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Ματέος από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 32’, όταν από σέντρα του Σαλπιγγίδη προς τον Μουσλίμοβιτς, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Βόσνιο επιθετικό. Η κλασική ευκαιρία για την Ένωση ήρθε στο 34’ με την κεφαλιά του Ντιόπ από το κόρνερ του Σκόκο να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ κι ανάγκασε τον Σάχα σε σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.
Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στα τελευταία 15 λεπτά. Πρωταγωνιστής ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, ο οποίος μέσα σε δύο λεπτά απέβαλλε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ! Ένα ανόητο φάουλ του Λίνο στο 74΄ στη μεσαία γραμμή ανάγκασε τον ρέφερι του συνδέσμου Δωδεκανήσου να αποβάλλει τον Πορτογάλο με δεύτερη κίτρινη και δύο λεπτά αργότερα να κάνει το ίδιο με τον Ίβιτς για διαμαρτυρία. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με συνέπεια να αποβληθεί από τον πάγκο και ο Παντελής Κωνσταντινίδης.
Δεύτερο δοκάρι για την ΑΕΚ και δεύτερο προσωπικό για τον Ντιοπ στο 81΄ με την κεφαλιά του Σενεγαλέζου να σταματάει ξανά στο οριζόντιο. Στο 83΄ ο Μπλάνκο δεν έκανε σωστά το κοντρόλ ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Κρέσιτς κι έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία για την Ένωση.
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0 (Conn-X TV)
Γκολ:
-
34' Δοκάρι ο Ντιόπ
81' Δοκάρι ο Ντιόπ
Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας - Λίνο, Τσιρίλο, Ίβιτς
Κόκκινες κάρτες: 74' Λίνο, 76' Ίβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (84' Μίτσελ), Γεωργέας, Μάκος, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς (64' Λαγός), Μπαχά (56' Μπλάνκο).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (89' Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς (80' Σαβίνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...