Ινδία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατά της διαφθοράς

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς της Ινδίας, Π.Τζ. Τόμας, εξαναγκάστηκε σήμερα σε παραίτηση, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορίες για διαφθορά που έχουν διατυπωθεί εναντίον του τoν καθιστούν ακατάλληλο για το εν λόγω αξίωμα.
Σημειώνεται πως ο Π.Τζ. Τόμας διορίστηκε στη θέση αυτή το 2010, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τον διορισμό του, ενώ ο ίδιος υπέβαλε στη συνέχεια σήμερα την παραίτησή του. Η παραίτηση, πάντως, αυτή είναι το τελευταίο μιας σειράς σκανδάλων και αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Μανμοχάν Σινγκ, που έχει θέσει την καταπολέμηση της διαφθοράς ως στόχο πρώτης γραμμής για την κυβέρνησή του.
Μάλιστα, ο Π.Τζ. Τόμας είχε προηγουμένως απορρίψει τις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, ενώ εμμένει στη θέση του, ότι οι εναντίον του κατηγορίες σε μία υπόθεση που αφορά σε εισαγωγές φοινικέλαιου, όταν ήταν υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός στο κρατίδιο της Κεράλα το 1992, είναι αβάσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...