«Πιάστηκε» στη Βιέννη

Η αυστριακή Αστυνομία συνέλαβε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βιέννης τον Βόσνιο πρώην στρατηγό, Γιόβο Ντίβτζακ, όπως ανακοίνωσε το κανάλι TV1 της τηλεόρασης του Σαράγεβο. Ο Ντίβτζακ κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια του εμφυλίου στη Γιουγκοσλαβία (1992-1995).

Ο πρώην Βόσνιος στρατηγός θεωρείται από τους επικεφαλής ενέδρας του στρατού της Βοσνίας το 1992, εις βάρος οχημάτων του σερβικού στρατού που οδήγησε στον θάνατο 40 Σέρβους στρατιώτες.
Παρά το ότι οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας αρνούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων υπήρξε τόσο υψηλός, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον συλληφθέντα είναι παρόμοιες με αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Βοσνίας Γκάνιτς, πριν από ένα χρόνο στο Λονδίνο.
Ωστόσο, τότε το βρετανικό δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση έκδοσης του Γκάνιτς την οποία είχε στείλει το Βελιγράδι, με την αιτιολογία ότι αυτή είχε «πολιτικά κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...