Πόλεμος διυλιστηρίων και εντυπώσεων στην Λιβύη


Το διυλιστήριο κλειδί της πόλης Ζαουίγια, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί κανονικά.
Σημειώνεται ότι το διυλιστήριο, που τροφοδοτεί με πετρέλαιο την Τρίπολη και τα περίχωρά της, σταμάτησε για τρεις ημέρες την παραγωγή του εξαιτίας των μαχών μεταξύ αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Επίσης οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν σήμερα ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι έπληξαν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της κρατικής Εταιρείας Επεξεργασίας Πετρελαίου και Αερίου στη Ρας Λανούφ (Rasco), όμως η κυβέρνηση το διαψεύδει.
Όμως η κρατική τηλεόραση της Λιβύη, η οποία επικαλείται στρατιωτική πήγη, μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν ότι βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και ένα διυλιστήριο στη Ρας Λανούφ.
Εξάλλου η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα εικόνες από μία διαδήλωση υπέρ του Καντάφι που πραγματοποιείται στο κέντρο της Ζαουίγια, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης και η οποία έπεσε στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων την Τετάρτη.
Το υλικό, που σύμφωνα με την τηλεόραση ήταν σε απευθείας μετάδοση, έδειχνε εκατοντάδες ανθρώπους στην κεντρική πλατεία της Ζαουίγια να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Καντάφι.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έχει μειωθεί κατά περίπου 80% από την αρχή της εξέγερσης στα μέσα Φεβρουαρίου πέφτοντας στα "200.000 με 300.000 βαρέλια την ημέρα", σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total Κριστόφ ντε Μαρζερί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...