“Κλείνει” το ενδεχόμενο διαλόγου ο Καντάφι


Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, απέκλεισε το ενδεχόμενο «διαλόγου» με τους αντικαθεστωτικούς, τους οποίους χαρακτηρίζει πράκτορες της Αλ Κάιντα ενώ την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος και έχουν αρχίσει να ανακτούν τον έλεγχο στη χώρα.
«Δεν υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία να μπορούμε να σκεφθούμε ότι θα έχουμε διάλογο, διότι η Αλ Κάιντα δεν διαλέγεται με κανέναν. Εάν ο κόσμος θέλει να μιλήσει με την Αλ Κάιντα, τότε ας κάνει διάλογο με τον Μπιν Λάντεν», τονίζει ο Λίβυος ηγέτης απαντώντας σε ερώτηση εάν έχουν ριφθεί γέφυρες διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς για την τύχη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που έχουν συστήσει οι αντικαθεστωτικοί, εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακτήσουν τον έλεγχο στην πόλη Βεγγάζη, ο Καντάφι τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση είναι μία δομή που δεν είναι ενιαία».
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, ο οποίος είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμαντ Αμπντελτζαλίλ, χαρακτηρίζεται απαξιωτικά από τον Καντάφι , που συμπληρώνει “όλος τούτος ο συρφετός χωρίς αμφιβολία θα καταφύγει στην Αίγυπτο”.
Ταυτόχρονα, ο Καντάφι δηλώνει πως θα είναι επιεικής προς τους αξιωματούχους, ή τους στρατιωτικούς που στάθηκαν κοντά στο Μεταβατικό Συμβούλιο. «Αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι. Εάν παραμείνουν θα τους συγχωρήσω, διότι δεν είναι δικό τους σφάλμα», τονίζει στη συνέντευξή του ο Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...