Απλά.... Barca!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ στο «Καμπ Νου» και πέρασε στους «8» του Champions League, ανατρέποντας το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε από την αρχή επιθετικό ποδόσφαιρο για να πάρει την πρόκριση και στάθηκε τυχερή μετά την αποβολή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 56ο λεπτό. Το 1-0 σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μέσι. Ο Αργεντινός πήρε την εξαιρετική ασίστ του Ινιέστα, πέρασε τον Αλμούνια, που απλά σήκωσε τα χέρια του.
Στο 37’ το σουτ του Αντριάνο από πλάγια βρήκε το κάθετο δοκάρι, ενώ στο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών οι Καταλανοί είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, με τον Πέδρο στο ξεκίνημα και με το Μέσι λίγο μετά το 30’ να μην «εκτελεί» σωστά από πλεονεκτική θέση.
Στο 53΄ το ματς πήρε φωτιά και η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1. Από κόρνερ του Νασρί ο Μπουσκέτς με αυτογκόλ άλλαξε τις ισορροπίες, όμως στο 56’ ο Μπουσάκα εξάντλησε την αυστηρότητά του και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρόμπι Φαν Πέρσι, ο οποίος κλώτσησε τη μπάλα ενώ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα αύξησε την πίεσή της και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Στο 69’ «κρύφτηκε» η μπάλα από Ινιέστα, Βίγια και ο Τσάβι με πλασέ έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Κοσιενλί ανέτρεψε τον Πέδρο, ο Μπουσάκα έδωσε το πέναλτι και ο Μέσι έδωσε το σκορ πρόκρισης στους «μπλαουγκράνα» (3-1).
Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 3-1 (Mega)
Γκολ:
45'+, 72' πεν. Mέσι, 69' Τσάβι - 53' αυτ. Μπουσκέτς
1-0 45+ Mέσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...