Συνελήφθησαν 47 αστυνομικοί στην Αίγυπτο

Η στρατιωτική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 47 ατόμων της αστυνομίας της Αιγύπτου με την κατηγορία της λεηλασίας αστυνομικών τμημάτων και της απόπειρας καταστροφής δεδομένων τα οποία αποδείκνυαν τη συμμετοχή τους σε βασανιστήρια και κακομεταχείριση κρατουμένων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν με εντολή του γενικού εισαγγελέα της Αιγύπτου σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα για κάθαρση των υπηρεσιών ασφαλείας που επί χρόνια θεωρούνταν η «κατασκοπεία» του Χόσνι Μουμπάρακ στον λαό του.
Την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν οι συγκεκριμένες φωνές και ήδη χθες χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας φωτογραφίες κρατούμενων, συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ελ Αρίς, στο βόρειο Σινά, απαιτώντας τη διάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων.
Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κατηγορηθεί για τη χρήση υπερβολικής βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών οι οποίοι οδήγησαν σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...