Βούλιαξαν πόλεις στην Αυστραλία

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ανατολική Αυστραλία, όπου πολλές πόλεις έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει εξαιτίας των μεγάλων πλημμυρών των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι χειρότερες των τελευταίων 50 χρόνων, έπληξαν την πολιτεία του Κουίνσλαντ μετά το πέρασμα του τυφώνα Τάσα. Σε ορισμένες περιοχές, ολόκληρα χωριά έχασαν κάθε επαφή με την υπόλοιπη χώρα και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρων για να απομακρυνθούν οι κάτοικοί τους.


«Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες υδάτων που θα πρέπει να φθάσουν στη θάλασσα και αυτό πιστεύω ότι θα προκαλέσει προβλήματα, γιατί δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς ποσότητες» δήλωσε ο Μπρους Γκρέιντι από την Υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας του Κουίνσλαντ.

Πολλές περιοχές έχουν κηρυχθεί ζώνες φυσικών καταστροφών, ενώ στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που επίσης επλήγη από τις πλημμύρες, σπίτια εκκενώθηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν.

Χθες μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς που προσπάθησαν να διανύσουν την απόσταση των 30 χιλιομέτρων που τους χώριζε από το Μπρισμπέιν με φουσκωτά στρώματα, μια περιπέτεια «ανόητη και επικίνδυνη», κατά τη δήλωση των αστυνομικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...