Μύρισαν...Χριστούγεννα..Τσουχτερό κρύο και χιόνια σε όλη την χώρα!

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής (10/12) στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ το Σάββατο χιονίζει και στην Αθήνα. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια προάστια της Αθήνας το αρχικό χιονόνερο μετατράπηκε σε νιφάδες χιονιού αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ από νωρίτερα το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα, διεξαγόταν με αλυσίδες από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Είχε προηγηθεί ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, μέσα σε λίγες ώρες.Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για κορμούς δέντρων, που έσπασαν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, ενώ σε αρκετές περιοχές της Αθήνας σημειώθηκαν και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.
Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, xαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 1 ως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 ως 7 στη Δυτική Ελλάδα, 5 ως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 9-10 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.Ασθενείς βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα βόρεια, συνοδεία ισχυρών βορείων ανέμων, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς.
Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοδυτικοί θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.Καλό καιρό με χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3-4 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από την νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη.
ΠΗΓΗ:Contra.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Stavrako lamogiako......pws paei to taka touka?

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...