Τέλος ο Πατέρας, την Πέμπτη... Πολέμης!

Οριστική η παραίτηση Πατέρα όπως προέκυψε από το έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πλέον την Πέμπτη σε νέο συμβούλιο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος, με... προτεινόμενο τον Αδαμάντιο Πολέμη! Λίγο πριν από τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, ολοκληρώθηκε το έκτακτο και κομβικό ΔΣ συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο οποίο για 2η φορά μέσα σεμερικούς μήνες (η πρώτη τον περασμένο Μάιο) ο Νικόλας Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο.
Κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει με τη γραπτή δήλωση της Κυριακής και που… οριστικοποιήθηκε μετά και τα όσα τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος το πρωί της Δευτέρας περί αποχώρησής του από τα «κοινά του Παναθηναϊκού».
Ο Νικόλας Πατέρας ξεκαθάρισε πως μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο δίμηνο δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνει στη θέση του προέδρου, για την οποία πρότεινε τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος θα το σκεφτεί έως την Πέμπτη οπότε και θα γίνει το νέο ΔΣ από όπου θα προκύψει ο διάδοχός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη μία φορά έγινε πρόταση στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος όμως εκ νέου αρνήθηκε.

Αναλυτικά:

Είχαμε μία εκτάκτη συνεδρίαση γιατί όπως εξήγησα στην ανακοίνωσή μου χθες βράδυ και μετά την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα δεν συντρέχουν λόγοι τουλάχιστον για εμένα για να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Η στήριξη του κόσμου προς εμένα και την ομάδα είναι το κεντρικό συστατικό της επιτυχίας μας.

Σήμερα παραιτήθηκε και ο κ. Βγενόπουλος όποτε και στο κομμάτι των ενόχων υπάρχει ένα θέμα ενότητας. Και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη, για να πάρουμε αποφάσεις και να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο.

Είναι οριστική η απόφασή σας;

Μου ζήτησαν να παραμείνω, αλλά όπως ξέρετε είναι η δεύτερη φορά που επανέρχομαι στον Παναθηναϊκό, έχω προσφέρει πιστεύω πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νομίζω ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ενότητα που θα περίμενα και μεταξύ των μετόχων αλλά και μεταξύ διοίκησης και φιλάθλων, δεν πιστεύω ότι έχω κάποιο λόγο για να παραμείνω.

Τι χάλασε το καλό κλίμα με τους φιλάθλους;

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά είναι φανερό πως αυτά που έχουν γίνει, τα διάφορα επεισόδια έξω από τα γήπεδα και αυτό που έγινε προχθες στο ΟΑΚΑ και ξεχείλισε το ποτήρι, είναι πράγματα που εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο και όπως είπα στην ανακοίνωσή μου δεν μπορώ να είναι συμμέτοχος ή να δίνω άλλοθι σε τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό αποφάσισα να φύγω.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, όπως είπα και στο συμβούλιο, που έχει όλους τους παίκτες ξοφλημένους, έχει έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία. Έχει στο ταμείο της αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Έχει πολλούς επιχειρηματίες εκτός από εμένα, τον Βγενόπουλο και τον Βαρδινογιάννη, οι οποίοι αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν.

Ναυαγεί το ενδεχόμενο να πάρετε μαζί με τον κ. Βγενόπουλο το πλειοψηφικό πακέτο;

Η συμφωνία που έγινε ήταν μεταξύ Βγενόπουλου και Βαρδινογιάννη. Αφορούσε τους δυο τους. Και εγώ είχα υποσχεθεί όταν μου το ζήτησαν, να αναλάβω πρόεδρος και να μπω στην αύξηση. Μπήκα στην άυξηση, έγινα πρόεδρος, αλλά αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνω στη θέση του προέδρου.

Υπήρξε κάποια πρόταση για νέο πρόεδρο;

«Εγώ σήμερα πρότεινα τον κ. Πολέμη, ο οποίος είναι γνωστός εφοπλιστής, φίλος μας και Παναθηναϊκός. Ο κ. Πολέμης είπε θα το σκεφτεί, δεν είχα κάποιον άλλο να προτείνω. Ο κ. Πολέμης είναι άνθρωπος αξιόλογος και έχει να προσφέρει πολλά. Όπως προσέφερα εγώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορούν.


Προτείνατε και κάποιον άλλον;

Προτείναμε στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά αρνήθηκε και μας είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή.

Πιστεύτε ότι μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα από τις εξελίξεις;

Η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά. Γιατί πιστεύω ότι η ομάδα όπως και όλοι μας χρειαζόμασταν ένα δυνατό... ηλεκτροσόκ διότι δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ούτε βαθμολογικά ούτε οι αντιδράσεις των φιλάθλων σε σχέση με αυτά που έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό.


Οι εξελίξεις επηρεάζουν και το μεταγραφικό σχεδιασμό;

Όχι, δεν νομίζω. Χρήματα υπάρχουν. Ο νέος πρόεδρος που θα βγει την Πέμπτη, γιατί ελπίζω να εκλέξουμε την Πέμπτη και δεν θέλω για κανένα λόγο να υπάρχει ακυβερνησία στον Παναθηναϊκό. Αυτό θα είναι έγκλημα και πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πρόεδρος που θα αναλάβει έχει σχεδιασμό και αποφάσεις στα χέρια του. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και θα πρέπει να τα υλοποιήσει. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να μπορέσει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους φιλάθλους. Θα βρει μια ομάδα ξοφλημένη μέχρι το τέλος του χρόνου και περίπου 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της. Πιστεύω και σας το λέω ότι εγώ ήμουν ευγνώμων στους φιλάθλους για τη στήριξη. Δεν υπήρχε περίπτωση περίπτωση χωρίς τον κόσμο να αλλάζαμε τα πράγματα. Πρέπει ο νέος πρόεδρος να κάνει προσπάθειες για να είναι δίπλα στην ομάδα.

Θα συνεχίσετε σαν μέτοχος;

Εννοείται. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα αλλά και στον νέο πρόεδρο, όποιος και αν είναι αυτός.



Η επιστολή παραίτησης του προέδρου




Αμέσως μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναρτήθηκε η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Πατέρα ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Δ. Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Σύμβουλοι,

Δύο φορές, τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολύ κρίσιμες για το Σύλλογο στιγμές, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη για άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δέχθηκα να ηγηθώ ενός σχήματος ισχυρών Παναθηναϊκών παραγόντων αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα και θα ήταν ανταγωνιστική στο ανώτερο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως δηλαδή την οραματιζόμαστε όλοι οι φίλαθλοι του Συλλόγου.

Πετύχαμε εν μέρει μόνο τους στόχους μας με την κατάκτηση του περσινού double, την παρουσία μας επί δύο χρόνια στο γύρο τον 16 καλύτερων ομάδων στο Champions και Europa League αντίστοιχα και βάζοντας τις βάσεις για εδραίωση σ’ αυτό το επίπεδο.

Παρότι φέτος, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπήρξε μια κάμψη και η πορεία της ομάδας επιβραδύνθηκε, πίστευα πως όλοι μαζί: κόσμος, μέτοχοι, διοίκηση, ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σ’ αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.

Κατόπιν τούτου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Πατέρας».

Όχι Θανάσης, όχι Παύλος!

Από την πλευρά του εξερχόμενος από το διοικητικό συμβούλιο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων : «Όλοι όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι μια γροθιά. Το ότι είναι ο Ολυμπιακός μπροστά 5 βαθμούς δεν λέει τίποτα. Μια ήττα και μια ισοπαλία. Το είχα πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι το πολυμετοχικό σχήμα δεν είναι καλό.

Χρειάζονταν ένας άνθρωπος για να παίρνει τις αποφάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Έχει ιστορία 100 χρόνων και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Εγώ είπα στον Νίκο τον Πατέρα να δώσει χρόνο και να μην μπαίνει σε ένα τραπέζι το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Από την θέση αυτή πέρασαν πολλοί μεγάλοι παράγοντες. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που μπορεί να πάει αυτό το καράβι στο σωστό λιμάνι. Αυτές είναι οι απόψεις μου και σε όποιον δεν αρέσει είναι αδιάφορο».
Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε: «Δεν το νομίζω. Ο ελληνικός λαός περνάει κρίση και δεν μπορούμε σε μια τέτοια στιγμή σε μια επιχείρηση με 1200 άτομα να την αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα για να ξοδέψουμε αλλού χρόνο. Είναι τιμή για την οικογένεια Γιαννακόπουλου αλλά δεν γίνεται αυτή την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χαρίζει ή πρέπει να φύγει».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Δεν γίνεται ο καθένας με το παραμικρό να λέει φεύγω. Από πού φεύγεις; Τι σημαίνει αυτό; Από το μαγαζί σου φεύγεις; Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι μεγάλο και δεν μπορείς από αυτόν να αποχωρείς έτσι χωρίς να τον έχεις βάλει σε σωστό δρόμο».
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...