Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό

Στις αρχές του επόμενου έτους θα φθάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, ώστε να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στη ναυτιλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Διαμαντίδης, η άρση του καμποτάζ θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα και θα τονώσει τον θαλάσσιο τουρισμό. Ενημέρωσε, δε, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρουαζιερόπλοια από ξένες εταιρείες όχι μόνο να προσεγγίσουν τα ελληνικά λιμάνια, αλλά και να κάνουν αναπτυξιακά έργα που θα διευκολύνουν αυτά τα πλοία. Το υπουργείο ετοιμάζει και «λιμενικό Καλλικράτη» με τέσσερις άξονες (λιμενικό σύστημα Αττικής, Β. Ελλάδος, Ιονίου και Αιγαίου) και στόχο τον εξορθολογισμό των λιμανιών. Σύμφωνα με τον Διαμαντίδη, από τα 890 λιμάνια που έχει η χώρα, μόνον τα 12 είναι εθνικής σημασίας, ενώ 800 είναι «ορφανά» και «μπορεί ο καθένας να δέσει εκεί χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...