Μικροσυμπλοκές έξω από την Βουλή μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ

Click here to find out more!

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια της οδού Πανεπιστημίου και τώρα βρίσκονται έξω από την Βουλή.
Οι περίπου 2.000 φοιτητές διαμαρτύρονται σχετικά με τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της διοίκησης (managment) των Α.Ε.Ι..

Λίγο μετά τις 15:30 φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ανδρών των ΜΑΤ επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, έξω απο το κοινοβούλιο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν χρησιμοποιώντας γκλομπ και δακρυγόνα.



Από το Πανεπιστήμιο Πατρών έφθασαν στη συγκέντρωση τέσσερα πούλμαν με φοιτητές. Οι νέοι διαμαρτύρονται και για τις περικοπές εξαιτίας του μνημονίου, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λιτότητας, που έχει επιβληθεί, και γι ‘ αυτές που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...