Λήγει σήμερα η περαίωση ...Αποκλείει παράταση το Υπουργείο Οικονομικών

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή των φορολογούμενων στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει εισπράξει μέχρι τώρα έσοδα που ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί για την καταβολή τους δόσεις συνολικά 1,6 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών απέκλειαν το ενδεχόμενο να μπει νέα παράταση γι΄αυτό και οι επιτηδευματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει σήμερα να προσέλθουν στην εφορία που υπάγονται και να αποδεχθούν το εκκαθαριστικό σημείωση της περαίωσης καταβάλλοντας την προκαταβολή που προβλέπει ο νόμος.
Στο μεταξύ μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στην περίπτωση δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται παράταση της σχετικής προθεσμίας.
Ξεκινούν από 1/1/2011 μια σειρά από αλλαγές στη φορολογία που έχουν επέλθει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2011 οι φορολογούμενοι θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους που απέκτησαν το 1010 με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα η οποία έχει συντελεστές που κλιμακώνονται από 18-45% καθώς και με αυστηρότερα τεκμήρια αυτοκινήτων και κατοχής ακινήτων.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που επέρχονται από 1/1/2011 αυτές είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

- Όλες οι συναλλαγές πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες αξίας άνω των 1500 ευρώ θα εξοφλούνται δια μέσω τραπεζών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες καθώς και με επιταγές.

- Οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και επιτηδευματιών αξίας άνω των 3.000 ευρώ θα διεκπεραιώνονται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών

- Οι φορολογικές δηλώσεις των επαγγελματιών θα υποβάλλονται μέσω του ίντερνετ.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση των λογιστών φοροτεχνιτών να υπογράφουν εκτός από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τα έντυπα που τις συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...