Κι αν χρειαστεί να ανατρέψει το σκορ, τι γίνεται;

xelakis Υπάρχει μια ανάλυση σχετικά με την τακτική που ακολούθησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο με την Καβάλα, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Σύμφωνα μ΄αυτήν, επειδή ο Ολυμπιακός έχει πάθει εκτός έδρας αρκετές ζημιές στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων, καλό είναι να δείχνει μεγαλύτερη σημασία στη διαφύλαξη των νώτων του.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε ή μια ασυνείδητη οπισθοχώρηση των παικτών του Ολυμπιακού.

Όποια από τις δύο περιπτώσεις κι αν εξετάζουμε, εύκολα φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα.

Ότι η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά για να έχει την ίδια ή σχεδόν την ίδια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.
Αν πρόκειται για θέμα κούρασης, δηλαδή φυσικής κατάστασης, τότε υπάρχει θέμα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγώνες στη μέση της εβδομάδας για να καταπονεί τους ποδοσφαιριστές του.

Κι επειδή το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από την αρχή του πρωταθλήματος, θα έπρεπε τώρα που τελειώνει ο πρώτος γύρος να έχει αντιμετωπιστεί.

Αν πρόκειται για θέμα ψυχολογίας, συνδυάζεται με τις εκτός έδρας ήττες στα ντέρμπι και τότε η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μέταλλο πρωταθλητή.

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να ανατρέψει εις βάρος του σκορ. Θα χρειαστεί δηλαδή να αποδείξει ότι διαθέτει ψυχικά αλλά και φυσικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή.

Η νίκη στην Καβάλα, εκεί που στραβοπάτησε ο Παναθηναϊκός, είναι σπουδαία υπόθεση. Η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο δεν γίνεται να σκεπαστεί από εκφράσεις του τύπου «επαγγελματική νίκη» κ.λπ.

Για να πάρεις πρωτάθλημα θα χρειαστεί και να ανατρέψεις αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα, όποτε χρειάστηκε, ή δεν υπήρχε χρόνος ή δεν υπήρχαν δυνάμεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...