ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Η γνωστή προεκλογική διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν», έμελλε να γίνει ανέκδοτο, ήχος κλήσης στα κινητά τηλέφωνα, νούμερο σε επιθεωρήσεις, όμως παράλληλα στοίχειωσε τα όνειρα και τις προσδοκίες των Ελλήνων.
Είναι αλήθεια όμως ότι και κατά το παρελθόν, διάφοροι πολιτικοί που διεκδικούσαν την διακυβέρνηση της χώρας, έταζαν στους πολίτες-ψηφοφόρους-θύματα, λαγούς με πετραχήλια, γνωρίζοντας ότι λεφτά ναι μεν υπήρχαν, αλλά δεν επαρκούσαν για να πραγματοποιήσουν όλες τις υποσχέσεις τους.
Εδώ λεφτά, εκεί λεφτά, που είναι τα λεφτά;

Όμως ο σημερινός πρωθυπουργός πριν δεκατέσσερις περίπου μήνες «έδωσε τα ρέστα» του, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι τα λεφτά υπήρχαν και εκείνος μόνον ήξερε που ήταν κρυμμένα ώστε να τα αποκαλύψει. Τα αποτελέσματα τα βιώνει κάθε μέρα, ο κάθε πολίτης. Όμως οι αλλοδαποί δανειστές μας είναι ευχαριστημένοι από την υπογραφή του μνημονίου, που κατά τα φαινόμενα θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό δίνουν κάθε λίγο και λιγάκι από ένα δώρο, παράσημο, έπαινο, τιμητική διάκριση στον δανειολήπτη κ. Παπανδρέου. Τελευταία μάλιστα μάθαμε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδος βρίσκεται μεταξύ των 100 μεγαλυτέρων στοχαστών της εποχής μας. Και γιατί να μην είναι; Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που θα το αμφισβητήσει;

Για παράδειγμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βγαίνουν στις μπαλκονόπορτες και στα παράθυρα των τηλεοράσεων και βρυχώνται, απειλούν, νουθετούν την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Όμως στις ψηφοφορίες αποθεώνουν εμπράκτως το έργο της, ψηφίζοντας χωρίς κάν να το σκεφτούν ότι νομοσχέδιο θέλει η τρόϊκα. Οι κότες που βρυχώνται.

Άλλο παράδειγμα προς αποφυγή, η στάση των λεγομένων συνδικαλιστών, που αναμένουν ως ανταμοιβή για τις «διευκολύνσεις» προς το ΠΑΣΟΚ, να καταλάβουν κάποια κυβερνητική θέση. Έτσι ετοιμάζουν κάποια απεργία, για να σωθούν τα προσχήματα και κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις καπνίζοντας … πούρα!!! Τα ποντίκια που βρυχώνται.

Άλλο παράδειγμα, προς αποφυγή και αυτό, η στάση των ΜΜΕ. Κάθε μέρα κατακεραυνώνουν διάφορες κοινωνικές ομάδες που διαμαρτύρονται για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Εξαπολύουν μύδρους κατά των μεταφορέων, των αγροτών, των ναυτεργατών, των αρχαιολόγων κλπ, ενώ παράλληλα προσπαθούν με κατευθυνόμενο σχολιασμό να πείσουν τους Έλληνες ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας σύγχρονος Τιτάνας.

Το Χόρα και η Χώρα

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος θα μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2015 θα φθάσει στο 150%). Έτσι θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα έχει χρώμα μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου.
Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Όμως το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...